Julelys over Nicolai

Nicolai komplekset i Kolding er med i lysfestivalen.

Den 7.–9. december bliver der lys over kulturinstitutionen Nicolai, når komplekset igen er en del af Kolding Light Festival.

Festivalen bliver officielt åbnet kl. 17.00 af borgmester Knud Erik Langhoff i Nicolai Gård, hvor to lyskanoner vil omdanne den sorte asfalt til et blomsterlandskab.

Haven var også temaet, da børn fra Kolding Kommunes skoler og institutioner samt elever fra Kulturskolen Kolding skabte værker til udstillingen Fremtidens Have. Den kan opleves i Nicolai i børns teatergrotte. Kolding Stadsarkiv indbyder også til havevandring i arkivet. Der er bl.a. lysshow, der leger med et blomster- og planteunivers, som er tegnet af Aksel Olsen, skaberen af Geografisk Have. Man kan også lave anderledes ”grønt julepynt” eller male på sort-hvide-fotos.

Bygning 5–Nicolai er gået sammen med Coding Pirates og har lavet Co-Design for light. Det er en ”interaktiv Video Mapping installation”. Det er resultatet af flere workshops med fokus på læring, design og teknologier.

I Nicolai Scene kan man 8.–9. december opleve Det Flyvende Teaters forestilling Maiden, der er en teaterforestilling for voksne med alternativ brug af lyset, som man har vundet en pris for. Forestillingen er på spansk, men publikum kan godt følge med i den visuelle historie, som mørke og lys skaber. Forestillingen spiller kl. 19.00 begge dage.

Fredag d. 8. december kl. 19.30 kommer Skate6000 forbi Nicolai Gård for at lave det højeste hop.

Under hele festivalen kan man få stillet sin sult og slukket tørsten i Nicolai Madbar.

– Lys i en mørk tid er noget, vi alle kan bruge. Vi er rigtig stolte og glade for, at Kolding Light Festival i år har valgt at lægge den officielle åbning i Nicolai Gård, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby.

– Det er bevis på, at når hele komplekset går sammen og laver et spændende program med aktivitet for alle aldre, så er det noget, der bliver lagt mærke til i hele kommunen, siger hun.

Se også