Julevenner.dk opfordrer os til at holde julaften med fremmede

Rekord: Flere ønsker at holde jul med nogen, de ikke kender.

Rekord: Flere ønsker at holde jul med nogen, de ikke kender.

Allerede i midten af december har mere end 3.000 personer tilmeldt sig Julevenner.dk, hvilket er tæt på det samlede antal tilmeldte sidste år.

I år er tilmeldingerne til Julevenner.dk strømmet ind langt tidligere end de forrige år. Allerede i august måned meldte de første juleværter og julegæster sig til Julevenner.dk. Denne tidlige interesse er en stigende tendens, der er fortsat ind i december, hvor der hver dag er stor tilstrømning af både juleværter og julegæster.

De seneste år har der gennem Julevenner.dk været et stort overtal af juleværter, der åbnede deres hjem og hjerter for andre juleaften. Igen i år er der overtal af juleværter, som viser enorm generøsitet og medmenneskelighed.

Til gengæld er forskellen mellem værter og gæster mindre i år, hvor endnu flere har meldt sig som julegæster. Det kan skyldes, at det er blevet mere almindeligt at åbne op om, hvorfor man måske ikke har nogen at holde jul med, og dermed er det mere acceptabelt at række ud til andre, når behovet opstår.

”Vi ved fra tidligere år, at den geografiske placering ikke er det, der har størst betydning, men at folk faktisk gerne flytter sig over kommunegrænser for at få en hyggelig juleaften i selskab med andre”, siger Pernille Skafte, der er sektionsleder i Røde Kors og ansvarlig for Julevenner.

Om Julevenner.dk

  • Tilmelding til Julevenner sker på www.julevenner.dk
  • Opret dig som julevært eller julegæst
  • Ved tilmelding vælger du, om frivillige fra Røde Kors skal hjælpe dig med at finde en juleven, eller om du selv vil finde nogle at holde jul med
  • Hvis man ikke har mail eller ønsker hjælp til at blive oprettet, kan man ringe til 3529 9570 i hverdagene mellem 16 og 20 og i weekenden 12-16.
Se også