Asger C gik imod bundtravl-forbud

Asger Christensen er landmand i Jordrup og medlem af EU-parlamentet.

Asger Christensen, Jordrup, fik i denne uge forhindret EU-kommissionen i at indføre et totalt forbud imod bundtrawl-fiskeri.

Det lokale medlem af EU-parlamentet er nemlig næstformand i EU’s Fiskeriudvalg og var den liberale gruppes forhandler.

”Det har været helt afgørende for mig at lave en plan, som fiskerne både kan leve af og leve med. Fiskerne skal – som minimum – sidde med ved forhandlingsbordet. De skal høres, når der kommer forslag med så alvorlige konsekvenser som et totalt bundtrawlsforbud, siger Asger Christensen.

Der har dog været delte meninger i Europa-Parlamentet om, hvorvidt man skal indføre et totalt bundtrawlsforbud eller ej. Men Asger er ikke i tvivl:

– Jeg er dødtræt af, at nogen bare vil skære alle over en kam. Det viser, at de på ingen måde har hånden på kogepladen, siger han.

Parlamentet forkastede da også kommissionens forslag. Ved afstemningen stemte ikke færre end 402 for det forslag, som Asger Christensen gik ind for, 95 var imod, og 57 undlod at stemme.

– Vi lykkedes med at lande en god tekst, som fortæller Kommissionen meget tydeligt, at vi var utilfredse med deres håndtering af og udspil om et totalt bundtrawlsforbud. Den besked er sendt direkte til deres skrivebord.

Se også