Kræftramte må også kæmpe med mange psykiske problemer

Kræftens Bekæmpelse i Kolding inviterer til foredrag med psykolog om de psykiske udfordringer for kræftramte og deres pårørende.

Kræftens Bekæmpelse i Kolding har fået et godt samarbejde op at stå med Kolding Kommune omkring senfølger efter et møde med Villy Søvndal, som her ses sammen med formanden Margit Ø. Laub.

Udover de frygtede kræftsygdomme, som rammer så mange danskere, lider mange kræftramte og deres pårørende også af psykiske lidelser.

Det fortæller rådgiver og psykolog Julie Sigsgaard om på Kolding Bibliotek den 13. marts.
Det sker i forbindelse med, at Kræftens Bekæmpelse i Kolding holder generalforsamling. Mødet er dog åbent for alle.

Julie Sigsgaard fortæller også om de psykiske følger for de pårørende.

Får flere eller færre kræft?

– Kræftbehandlingen er i fremgang i Danmark. Statistikkerne viser, at det fortsat går den rigtige vej på mange områder – flere overlever kræft og flere lever længere med kræft, siger Margit Ø. Laub, som er formand for Kræftens Bekæmpelse i Kolding.

– Det er glædeligt, men der er stadig meget, vi selv kan gøre for, at flere undgår kræft eller overlever kræft, og for at flere patienter og pårørende kan modtage støtte. Vi har derfor inviteret rådgiver og psykolog i Kræftens Bekæmpelse Julie Sigsgaard, som kommer og gør os klogere på de psykiske udfordringer for kræftramte og deres pårørende.

Det er dog en sandhed med modifikationer, at ”flere overlever kræft”, som formanden for Kræftens Bekæmpelse i Kolding siger.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser desværre, at flere får kræft.

I 2021 blev der fundet 46.997 nye kræfttilfælde. Det er 4 procent flere end året før. Flere danskere bliver diagnosticeret med kræft. Det viser Sundhedsdatastyrelsens rapport ”Nye kræfttilfælde i Danmark 2021”, som udkom i januar 2023.

Så tallene kan fortolkes på flere måder (Se artiklen til højre).

Sidste nyt på kræftområdet i Kolding

Margit Ø. Laub er formand for Kræftens Bekæmpelse i Kolding.

Til generalforsamlingen kan medlemmer og andre interesserede også høre, hvad der sker på kræftområdet i Kolding Kommune og hvilke tilbud, der er til patienter og pårørende lokalt, fortæller Margit Ø. Laub, der glæder sig til at se mange spørgelystne borgere.

Lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse i Kolding bruger også aftenen til at fortælle, hvad lokalforeningen har arbejdet med i det forgangne år og hvilke initiativer, der er planlagt for 2024.

Som medlem af Kræftens Bekæmpelse har man også mulighed for at stemme en kandidat ind i bestyrelsen eller selv at stille op som bestyrelsesmedlem eller suppleant.

Lokalforeningen byder på kaffe og kage. Man skal dog meget gerne tilmelde sig på mail mklaub@mail.dk – gerne senest den 6. marts.

Se også