Karina vil forbyde bundtravl

De to lokale politikere Karina Lorentzen (SF), Kolding, og Asger Christensen (Venstre), Jordrup, kæmper henholdsvis for og imod et forbud for bundtrawl-fiskeri.

I modsætning til EU-medlem Asger Christensen (V), Jordrup, der her i avisen har forsvaret fiskernes ret til at bruge bund-travl fiskeri, vil SFs Karina Lorentzen, Kolding, forbyde fiskeri med bundslæbende redskaber i Lillebælt og Storebælt.

– Vi vil forbyde fiskeri med bundslæbende redskaber. Det skal som minimum ske i de naturbeskyttede havområder og i Bælthavet. Selv Fiskerikommissionen, som primært bestod af erhvervsfiskere, anbefaler det. Så jeg kan ikke forstå, hvad regeringen venter på, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, SF’s landdistriktsordfører og gruppeformand.

– Trawlfiskeri med bund-slæbende redskaber er en del af årsagen til, at livet i fjorden har det svært. Når tunge redskaber river fjordbunden op, går det hårdt ud over havbundens dyr og planter. Samtidigt hvirvler det næringsstofferne op, så der sker en algeopblomstring, der kan føre til iltsvind, forklarer hun.

Asger Christensen fra Jordrup er Venstres EU-parlamentsmedlem.

I den vestlige Østersø omkring Kattegat er torskefiskeriet lukket helt ned, og der fanges kun ganske få torsk i Kattegat. Til gengæld er der masser af torsk i Øresund, hvor vi har et trawlforbud. Derfor vil det give god mening at forbyde fiskeri med bundslæbende redskaber i Bælthavet, mener Karina Lorentzen.

– Jeg tror, der er en sammenhæng, og at udlægningen af et trawlfrit område ikke kun vil være til gavn for vandlivet i Bælthavet, men vil forhåbentlig også sprede sig til de omkringliggende fjorde.

Se også