Få et påskeæg for et gækkebrev på Museum Koldings besøgssteder

Det er også muligt at lave papirsblomster ud af farvet papir på Museum Koldings tre besøgssteder.

Hele påskeferien er der rig mulighed for at tilbringe nogle hyggelige timer på Skamlingbanken og i Christiansfeld og Staldgården sammen med familien.

Alle børn, der afleverer gækkebrev til museumsværten på Museum Koldings tre besøgssteder, kan bytte gækkebrevet til et påskeæg.

Forårsklip og papirblomster

På alle tre besøgssteder kan besøgende klippe et gækkebrev eller noget andet forårspapirklip i farvet papir og i silkepapir.

På Skamlingsbanken kan man også farvelægge et lille papirspåskeæg, som man kan hænge op på æggetavlerne i Besøgscentret – eller tage med hjem. Samtidig kan man læse lidt om gamle påsketraditioner.
Man kan lave sin egen papirblomst-vintergæk eller påskelilje i crepepapir til at sende med i gækkebrevet.

Blandt aktiviteterne på Skamlingsbanken er den gamle leg ”æggeløb”, hvor en familie kan dyste om at løbe hurtigt med et æg på en ske – uden at tabe det.

Æggeløb

På Skamlingsbanken kan man også lege den gamle æggeløb-leg.
Her går/løber man med et råt æg i en ske. Og så gælder det om at komme først uden at tabe ægget! Ved æggeløbet på Skamlingsbanken kan hele familier eller de andre gæster på banen dyste mod hinanden foran Besøgscentret.

Det er gratis at deltage i aktiviteterne. Papirsblomsterne koster 20 kr. for en pakke med materialerne til en papirsblomst.

Børn under 18 år har gratis adgang til museerne og udstillingerne.
Adgang til udstillingerne koster 70 kr. for voksne.

Påsken er også den tid, hvor man fra gammel tid har lavet papirklip og gækkebreve til hinanden.

På Skamlingsbanken og Staldgården kan voksne deltage gratis i påskehyggen, men i Søstrehuset i Christiansfeld kræver aktiviteterne, at voksne køber en entrebillet, da de foregår inde i udstillingen.
Museum Koldings tre steder holder lukket mandag 25. marts, men holder til gengæld åbent 2. påskedag, som er mandag den 1. april.

Se også