Kommunen dumper pris på byggegrunde

Op til 59% rabat på udvalgte byggegrunde i bl.a. Jordrup. Priserne har været for høje, indrømmer borgmester Knud Erik Langhoff.

En byggegrund for kun 150.000 kroner lyder næsten for godt til at være sandt, men det er nu virkeligheden i Kolding Kommune. Priserne bliver drastisk reduceret på udvalgte byggegrunde, enkelte er nedsat med helt op til 59%.

På grund af lav omsætning i en række udstykninger har byrådet valgt at sænke priserne på udvalgte grunde i syv forskellige udstykninger. Det procentvis største prisfald er i Jordrup, hvor prisen på en grund falder fra 370.000 kroner til 150.000 kroner.

Kommunen genudbyder derfor i alt 31 byggegrunde i de syv forskellige udstykninger til kraftig reduceret pris. Grundene bliver udbudt efter påske fra 8. april med budfrist 29. april.

De udvalgte byggegrunde ligger i Hejlsminde, Jordrup, Skanderup, Stepping, Viuf (1. etape), Christiansfeld (1. etape) og Vamdrup (1. etape).

Priserne sættes ned, fordi der ikke er solgt byggegrunde i 6 af de 7 udstykninger de seneste to år. Og i den syvende udstykning i Stepping er der heller ikke solgt nogen grunde siden åbningssalget i september sidste år. Salget er simpelthen gået i stå.

For høje priser

– Prisen har ikke svaret til markedet. Grundene ligger alle sammen attraktivt på forskellige måder. Nogle ligger meget naturskønt, andre centralt i forhold til motorvejsnettet og jernbanen. Og de ligger alle sammen i velfungerende lokalsamfund med stærke fællesskaber, forklarer borgmester Knud Erik Langhoff.

Enkelte af de udbudte grunde er restgrunde i ellers velbebyggede udstykninger. Det gælder fx i Hejlsminde, Viuf og Christiansfeld. Men de fleste af de 31 grunde ligger i udstykninger, hvor der kun er solgt få grunde. Det er tilfældet i Skanderup og i Vamdrup. I Stepping er der endnu ikke solgt én eneste grund i udstykningen.

– Vi arbejder målrettet på at få flere til at flytte til kommunen og flere til at blive her bl.a. ved at bygge deres egne huse. Det skal være muligt at bygge sig et hus, der svarer til ens økonomiske formåen og til de drømme, man har om at bo i et lokalt samfund, uanset om det er i en større by eller i et mindre bysamfund på landet, forklarer Knud Erik Langhoff.

Billigst i Jordrup

Grundene er blevet vurderet af to forskellige ejendomsmæglerfirmaer, der har sat en ny pris på hver enkelt grund. Det har medført reduktioner på helt op til 59%. De procentvis største prisnedsættelser finder man i Jordrup, hvor de tre ledige byggegrunde på Kærvænget hidtil har været til salg til en mindstepris på 370.000 kroner stykket. De er nu sat ned til et godt stykke under halv pris, nemlig til 150.000 kroner stykket.

Ud over de grunde, der kommer i udbud fra 8. april, nedsatte byrådet tidligere på året også priserne på byggegrunde på Søvænget i Ødis. Her koster den billigste byggegrund i dag 275.000 kroner.

Kolding Kommune har stadig dyrere grunde i Vonsild, Christiansfeld, Viuf, Lunderskov, Eltang og Vamdrup. Alle kommunens byggegrunde kan ses på: komtilkolding.dk/byggegrunde.

Se også