Villy Søvndal siger farvel til Kolding Byråd

Susanne Stenstrop Thorsen afløser Villy Søvndal i Kolding Byråd. Iben Lehmann Rasmussen får posten som gruppeformand.

Fra den 1. maj går Villy Søvndal i gang med sin EU-valgkamp på fuld tid. Han udtræder derfor af Kolding Byråd.

”Jeg har været rigtig glad for samarbejdet med min egen byrådsgruppe og mit parti, men sandelig også med de fire konstitueringspartier”, siger den tidligere SF-formand og udenrigsminister, Villy Søvndal.

”Jeg synes faktisk, at vi har indfriet flere af de valgløfter, vi gav, uden dog at få så meget kredit for det, bemærker Søvndal og opregner en række emner:

– Jeg gik til valg på at sikre unge handicappede bedre hjælp og tilbud. Og hjælpen er forbedret, ligesom botilbud er vedtaget. Jeg gik til valg på at få Koldings skolevæsen væk fra sidstepladsen i forhold til økonomiske tildelinger. Nu er vi rykket fem pladser op. Jeg gik til valg på at fremtidssikre og sikre flere kendte ansigter i ældreplejen. 3 plejehjem, 2 kommunale og et privat, er vedtaget, og teams-tanken er ved at blive udrullet, ligesom der i højere grad bruges velfærdsteknologi, siger Søvndal og tilføjer:

– Det har vi sammen leveret i firkløveret” (dvs. Konservative, Radikale, Socialdemokratiet og SF).
Han erkender dog også, at alle løfter ikke er opfyldt:

”Vi har ikke leveret lige så meget på det grønne område og daginstitutioner, som SF havde ønsket. Jeg er dog sikker på, at Iben Lehmann Rasmussen, som er ny gruppeformand, igen vil kæmpe for de områder ved det kommende budget. Og så skal Kolding igen have den gule miljøførertrøje på, ligesom der er behov for ressourcer til dagpasningsområdet”, siger politikeren.

Fra 1. maj vil man kunne møde Villy Søvndal rundt om i landsdelen som led i hans kampagne for at blive valgt som medlem af Europa-Parlamentet.

”Jeg glæder mig til EU-valgkampen, men det er med vemod, jeg siger farvel til Kolding”, siger Villy Søvndal.

Når han nu udtræder af byrådet, indtræder Susanne Stenstrop Thorsen, der ved valget i 2022 opnåede nok stemmer til at blive førstesuppleant. Iben Lehmann Rasmussen bliver ny gruppeformand.

Se også