Handelsstandsforeningen lever og har det godt

Den ny ejer af butikken Smuksakk, Ulla Petersen (tv.), blev også valgt.

Det er lykkedes at videreføre Christiansfeld Handelsstandsforening.

Det kunne formanden, gartner Hans Mailand, konstatere, da handelsstandsforeningen holdt sin generalforsamling på Tyrstrup Kro tirsdag aften den 7. maj.

Foreningen var sidste år truet af lukning, da den tidligere bestyrelse mistede nogle medlemmer på grund af butiks-lukning og dødsfald. De øvrige ønskede derfor at trække sig. Dog bortset fra Hans Mailand. Det lykkedes for ham at få mange af de ellers passive medlemmer til at møde op til generalforsamlingen i 2023. En ny bestyrelse blev valgt og satte turbo på arbejdet med mange møder i det forløbne år.

Og Hans Mailand kunne konstatere, at det var lykkedes at holde mange skibe i søen i det forløbne år.
Det gælder bl.a. Onsdagsmarked i juli, Flagning, Julebelysning, Juletur til Christinero og ikke mindst Turistmagasinet.

Som et muligt nyt initiativ arbejder bestyrelsen på et Høstmarked i september. Sitemanager Steen Rosenvinge Lundbye, Kolding Museum, foreslog, at dette blev holdt i forbindelse med Håndværkets Dag.

Genvalg og nyvalg

På valg til bestyrelsen dette år var Hans Mailand, (Anemonen), Henri Nissen, (Morgenstjernen) og Jesper Elkjær (Ølkælderen). De to førstnævnte blev genvalgt, mens sidstnævnte ikke ønskede genvalg. I stedet blev Margit Andersen (genbrugsbutikken Fru Andersen) valgt ind i bestyrelsen. Hun har hidtil været med som suppleant og kasserer.

De øvrige medlemmer er Birger Lindstrøm (Hos Birger), Freja Munch (Handelshuset) og Torben Schulz (Tyrstrup Kro).

Som ny suppleant istedet for Margit Andersen og Maria Rasmussen (Martensens) blev den ny ejer af butikken Smuksakk, Ulla Petersen, valgt.

Helge Gellert var dirigent på generalforsamlingen.

Underskud

Regnskabet blev fremlagt af Helle og Vivi Hansen fra VH Bogføring I/S i Vester Nebel. De afløser BDO. Desuden har foreningen betalt for regnskabshjælp på timebasis fra den tidligere kasserer. På grund af overgangs-udgifter er det endt med et underskud på 85.375 kr. Men foreningen har en solid kapital og forventer overskud næste år. Kontingent blev derfor fastholdt uændret. Som foreningens interne revisor blev Helge Gellert og Attila Szocska valgt.

Se også