Tunø vandt over Årø om at blive Årets Ø

Tunø ligger sydøst for Aarhus mellem fastlandet og Samsø.

Årø ud for Haderslev Fjord blev overhalet af Tunø syd for Aarhus i kapløbet om at blive ”Årets Ø” og vinder af 50.000 kr. og en fest for øens beboere.

Det er Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer, der står bag konkurrencen.

”Tunø vinder prisen som Årets Ø 2024-2025, fordi de har lavet en imponerende turnaround. De har haft en masse modgang, men de har vendt udviklingen og har nu et stigende antal øboere, hvilket er virkeligt godt klaret i disse tider,” siger Mette Ravn, der er formand for priskomitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit.

Et konstruktivt samarbejde med Odder Kommune dannede baggrund for, at udviklingen på Tunø blev vendt. Ø-udvalget for Tunø består af både 5 ø-valgte medlemmer og 5 kommunalbestyrelsesmedlemmer. Og de har sammen indført en række forbedringer, som skal tiltrække nye beboere.

Der var tre nominerede til prisen: Anholt, Aarø og Tunø.

De to øvrige finalister deler andenpladsen og modtager hver 25.000 kroner.

Prisen blev uddelt første gang i 2020. Kåringsfesten holdes den 8. juni 2024.

Se også