Molle går til kamp for lokale aktivitetshuse

Aktivitetshuset i Taps trues af lukning.

Et stort flertal i Kolding Byråd med undtagelse af Dansk Folkeparti har vedtaget, at der skal laves besparelsesforslag på aktivitetscentrene for seniorer.

Kort før sommerferien blev Seniorudvalget præsenteret for tre foreløbige forslag til besparelser. De lyder således:

1) Luk aktivitetshuset i Midtgården, Kolding.
2) Luk aktivitetshusene Midtgården og Toften i Bramdrupdam.
3) Luk aktivitetshusene i Hejls, Lunderskov, Sdr. Bjert, Taps, Stepping, på Munkensdam, Basagerhus i Nr. Bjert, Catolhavegyden i Vonsild, Kløverhuset på Kløvervej, Lærkebo i Sjølund, Oasen i Vester Nebel, Paletten på Norges-vej, Svinget i Viuf, Toften i Bramdrupdam og Toftegården i Jordrup.

Aktivitetshuset Stepping Midtpunkt trues af lukning

Molle ser rødt

Det har fået det lokale medlem af byrådet og ældrerådet, Molle Lykke Nielsen (DF), op i det røde felt:

– Aktivitetshusene er en vigtig del af livet i lokalområderne. Vi har allerede set lukning af børnehaven i Taps og to daghjem for demente i Christiansfeld, siger han og tilføjer:

– Det er, som om Byrådets flertal helt glemmer, at der er en kommune uden for Kolding Centrum.
Aktivitetshusene laver aktiviteter, giver indhold i tilværelsen og forbygger ensomhed. Dem skal vi støtte og udvikle. Vi skal under ingen omstændigheder lukke nogen af dem, siger Molle Lykke Nielsen.

Aktivcitetscentret Lærkebo i Sjølund trues af lukning.
Det samme gælder ifølge Molle Lykke Nielsen for aktivitetshusene i bl.a. Lunderskov, Sdr. Bjert, Nr. Bjert, Vonsild, Sjølund, Vester Nebel, Viuf, Bramdrupdam og Jordrup.

Ikke besluttet endnu

Men selv om disse besparelser er foreslået, er de vel at mærke ikke vedtaget endnu. Men Molle Lykke Nielsen er utilfreds med, at de frivillige og brugerne skal vente på svar, om besparelserne bliver til noget, helt til den 12. august.

– Det er ikke rimeligt at behandle vore frivillige som uvidende og nervøse gidsler i 8 uger hen over sommeren, mener han.

– Det er vanvittigt overfor de frivillige, der arbejder gratis hver dag for andre mennesker samt de brugere, der har deres identitet her. Sådan behandler man altså ikke hverken lokalsamfund eller mennesker, siger Molle Lykke Nielsen.

Han vil blive ved med at kæmpe for de lokale aktivitetscentre til det sidste, siger han.

Aktivitetshuset i Hejls trues af lukning.
Se også