Vamdrup Byforum justerer vedtægter

Bestyrelsen indskrænkes til syv medlemmer. Og Hjarup falder udenfor Vamdrup Byforum, som kun vil tage sig af det, der ligger indenfor Vamdrup Sogn.

På billedet ses den kvindelige formand Katja Hartvig omgivet af de seks mænd i den nye bestyrelse: Peter Skousen, Henrik Vogt Hansen, Ib Sørensen, Rasmus Madsen, Niels Thomsen og Peter Pørksen.

I 2007 blev Vamdrup, Christiansfeld, Lunderskov og Kolding Kommuner sammenlagt til én kommune.

I den forbindelse blev der oprettet tre foreninger, som skulle være med til at sikre udviklingen i de tre byer udenfor Kolding samt varetage byernes interesser. De tre foreninger fungerer stadig, og i Vamdrup har der lige været afholdt valg til bestyrelsen.

Den nye bestyrelse

De syv medlemmer er Katja Hartvig, Peter Skousen, Ib Sørensen, Niels Thomsen, Peter Pørksen, Rasmus Madsen og Henrik Vogt Hansen. De fire sidstnævnte er valgt på årsmødet i 2024. Katja, Peter og Ib var ikke på valg i år.

Bestyrelsen har nu konstitueret sig: Katja Hartvig fortsætter som formand for Byforum, Rasmus Madsen er nyvalgt næstformand og Peter Skousen fortsætter med opgaven som sekretær i foreningen. De nye medlemmer glæder sig til at skulle bidrage til Vamdrups udvikling i samarbejde med andre foreninger i byen og Kolding Kommune.

Samtidigt med valget blev der aflagt beretning af formanden. Borgmester Knud Erik Langhoff deltog med et oplæg om byens udvikling de sidste 20 år.

Justering af vedtægter

Vamdrups Byforum benyttede årsmødet til at gennemgå og justere foreningens vedtægter.
Afstemningsreglerne blev tydeligere beskrevet i vedtægterne, og antal medlemmer af bestyrelsen ændret fra otte til syv.

Byforums geografiske område blev defineret til kun at omfatte Vamdrup Sogn. Den tidligere Vamdrup Kommune blev ellers i 1970 dannet af de to sogne Vamdrup og Hjarup.
Men Hjarup er en landsby og hører ikke med i Vamdrup Byforum, mener Katja Hartvig.

Forskønnelse af byen

– Vamdrup Byforum har til formål at medvirke til udvikling af det lokale samarbejde og sammenhold, fremme lokalområdets udvikling samt at varetage Vamdrups interesser og visioner i samarbejde med myndigheder og politikere, fortæller Katja Hartvig, som fortsat er formand for Vamdrup Byforum.

– Byforum engagerede sig i 2023 i forskønnelse af byen ved bl.a. at renovere fuglekiggertårnet ved Bønstrup Sø, udvide hundelunden i Margrethelund og forskønne brandstationen med etablering af et stort gavlmaleri.

Lokalt samarbejde

Byforum har også arbejdet med det lokale samarbejde og sammenhold ved for eksempel at arrangere et møde for byens foreninger om bl.a. fundraising. Byforum mødes også med flere af byens øvrige foreninger for at sikre en bred forankring.

Blev valgt som en af de ”Frie bymidter”

Vamdrup Byforum har i samarbejde med Vamdrup Handel & Erhverv, Vores Hus og Kolding Kommune ansøgt By-, Land og Kirkeministeriet om deltagelse i Frie Bymidter. Vamdrup er blevet udvalgt som en af 14 byer på landsplan. Formålet er at foretage en række indsatser, der skal skabe mere liv i bymidten.

Forsøgsordningen er målrettet bymidter i de mindre og mellemstore byer med mellem 4.000 og 20.000 indbyggere. I Vamdrup skal der arbejdes med fem arbejdspakker: Vores Hus, byfornyelse, etablering af Business Improvement Distrikt, tomme forretningslokaler og potentialet for byfortætning. Byforum sidder sammen med Handel & Erhverv samt Vores Hus i styregruppen for Frie Bymidter, fortæller Katja Hartvig.

Se også