Kolding er populær som studieby – 25% flere studerende

Her er de studerende til Slotskampen, der skal styrke trivslen blandt de unge.

Mange flere har i år søgt om at komme ind på en af de videregående uddannelser i Kolding. I alt starter 1.776 nye studerende i byen efter sommerferien, hvilket er hele 25% flere end sidste år.

Det er et tegn på, at et samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne, kommunen og erhvervslivet virker, mener borgmester Knud Erik Langhoff

Rigtigt mange håbefulde, kommende studerende har sat flueben ud for Kolding i deres ansøgninger til de videregående uddannelser i år, nemlig på IBA Erhvervsakademi Kolding, SDU, UC SYD og Designskolen Kolding.

Faktisk er det så mange unge, at uddannelsesinstitutionerne tilsammen har optaget 5% flere studerende i år i forhold til sidste år alene på bachelor-, professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelserne. I reelle tal er 946 i år kommet ind via Den Koordinerede Tilmelding på en af de fire videregående uddannelsesinstitutioner i Kolding. Sidste år var det samlede antal 901.

1.776 nye studerende

Men de 946 er ikke de eneste nye studerende, der vil tjekke ind på en af Koldings videregående uddannelser til september. Til det tal skal lægges alle de nye danske og internationale kandidatstuderende på SDU og Designskolen Kolding plus et meget stort antal studerende på IBA Erhvervsakademi Koldings internationale master- og bacheloruddannelser, der udbydes i samarbejde med Coventry University.

Sammenlagt bliver det til 1.776 nye studerende, der begynder på en videregående uddannelse i Kolding efter sommerferien. Det er en stigning på ca. 25% i forhold til sidste år, da ca. 1.400 havde første uddannelsesdag i Kolding.

Derfor Kolding

– Det er virkelig glædeligt, at så mange vælger Kolding til. I Kolding uddanner vi fremtidens arbejdskraft, og vores virksomheder tørster efter flere veluddannede medarbejdere. Derfor har vi også i flere år arbejdet på at etablere et stærkt strategisk samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne, erhvervslivet og kommunen med henblik på at gøre Kolding til den væsentligste og mest attraktive studieby i det syd- og sønderjyske. Det er det samarbejde, der ser ud til at bære frugt. Flere unge vælger Kolding til på trods af, at vi er inde i en periode med faldende ungdomsårgange, påpeger borgmester Knud Erik Langhoff.

Aktiviteter

Samarbejdet mellem uddannelserne, kulturinstitutionerne, erhvervslivet og kommunen udmøntes i praksis under brandet Campus Kolding, der er forankret som kommunal enhed i By- og Fællesforvaltningen i Kolding Kommune. Campus Kolding arbejder målrettet for at udvikle Koldings position som en attraktiv studieby gennem bl.a. fællesskabsfremmende aktiviteter og events, der styrker trivsel og et godt studieliv.

Tæt samarbejde

– Vi arbejder tæt sammen med de fire videregående uddannelsesinstitutioner om at lave studiebyevents som høvdingeboldturneringen Slotskampen og studiestartsfestivalen KONTUR, og vi samarbejder med virksomhederne og Business Kolding om tiltag som Business Lunch, hvor virksomhederne og de studerende kan møde hinanden med henblik på projektsamarbejder, studiejobs og rekruttering af dimittender, forklarer Mikael Sorknæs, der er leder Campus Kolding.

Rie Nielsen/Henri.

Se også