Stolte over cykelløb med start i Kolding

Birgitte Kragh.

– Vi er utrolig stolte over at være startby for den 3. etape af PostNord Danmark Rundt, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

– Cykelløbet er en enestående mulighed for at fremvise vores smukke by og den stærke cykelkultur, vi har her i Kolding. Jeg glæder mig til at se både lokale og besøgende deltage i de mange spændende arrangementer, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

– Det bliver en festlig dag i cyklingens tegn, og jeg håber, at alle vil komme og heppe på rytterne og nyde de mange aktiviteter.

Storskærm

Både i dagene op til og på selve dagen for løbet vil lokale aktører afholde arrangementer med underholdning for hele familien: Cykelhistorien fortalt i billeder, åbent cykelværksted, E-cykling og lokale cykelfester samt den obligatoriske storskærm.

Stor sportsbegivenhed

– Post Nord Danmark Rundt er en af landets største sportsbegivenheder, og der kommer entusiaster og fans fra hele landet, siger Birgitte Kragh, som er formand for Sundhed og Fritidsudvalget.

– Vi oplever i forvejen en rigtig stor interesse for cykelsporten og alt det, der er omkring så stort et arrangement, sådan et cykelløb er. Derfor håber vi også på stor opbakning og masser af tilskuere både ved selve starten og langs ruten, siger Birgitte Kragh, der selv kommer fra Lunderskov, som også får besøg af cyklisterne.

Se cyklisterne tæt på

Hvis man gerne vil se rytterne helt tæt på, skal man være tæt på Akseltorv i god tid fredag den 16. august. Det er nemlig der, at holdene og cykelrytterne gør sig klar og forbereder sig forud for præsentationen.

Fredag vil Akseltorv summe af liv, når holdbusser, sponsortelte, ryttere og medier gør klar til indskrivning og etapestart. Udvalgte ryttere giver interview ved indskrivningen, og der er gode muligheder for at kigge nærmere på busserne, hvor rytterne oftest også kan fanges til en hurtig autograf. Her vil være rig mulighed for at se ryttere fra bl.a. danske ColoQuick Cycling og PostNord Landsholdet. Selve holdpræsentationen finder sted fra kl. 12.25.

Se også