Hr. Flimmer er forfremmet til dagbladene

Tegneren Hans Jørgensen og tekstforfatteren Denis Emanuel Damborg med forsiden til deres bog, der udkom op til jul 2023 og stadig kan bestilles på Hosianna.dk.

Nu er det snart slut med at se Hr. Flimmer i Fællesavisen. Tegneserien skal nemlig fra 1. september bringes i Jysk-Fynske Mediers mange dagblade.

Vi var i Fællesavisen de første til at ”opdage” Denis Damborg og Hans Jørgensen, der tegner og skriver teksterne om den dovne TV-kigger Hr. Flimmer. Og det er blevet til mange sjove striber til glæde for læserne.

Men nu er de to forfattere blevet headhuntet til et meget større publikum gennem dagbladene. Og det kan vi kun ønske dem tillykke med.

Det betyder så desværre samtidigt, at vi kun kan bringe striberne her i august, da JF Medier derefter har eneret.

I deres unge dage var Hans trommeslager og Denis sanger i et københavnsk band.

De lavede også en sort-hvid tegneserie for sjov – men så blev Hans politimand på Sjælland og Denis vognmand i Jylland.

Fællesavisen hjalp

Men for to år siden foreslog vi dem at genoptage deres tegneserie – til Fællesavisen, hvor vi godt kunne bruge lidt humor.

Det kan nemlig være svært at finde en god tegneserie idag. De fleste moderne tegneserier er udenlandske og virker lidt fjerne for et dansk publikum. Nogle tegneserier henvender sig kun til unge og er sarkastiske og lidt perfide.

Ind i mellem kommer der forslag fra læsere, der vil lave en tegneserie. Problemet er ofte, at de måske godt kan tegne, men ikke hitte på idéer uge efter uge. Andre er fyldt med idéer, men kan ikke tegne.

Men de to gamle venner gik altså i gang igen – for sjov – med deres oprindelige serie om en lidt doven Hr. Flimmer. Han bor hjemme hos sin mor ligesom en anden Fleksnes, og hun laver det meste, mens han sidder i sin gamle lænestol ved flimmerkassen.

Denis rystede hjernen og fandt på nye idéer, og Hans anskaffede sig et tegneprogram, så serien kunne blive flottere i farver.

Før jul samlede de godt hundrede striber i en tegneserie-bog, som stadig kan købes på Hosianna.dk og på Fællesavisen i Christiansfeld.

Se også