Lokalråd gør efter ny forsinkelse nu klar til indvielse af Søpavillon

Således tager det igangværende byggeri af Ødis Søpavillon sig ud lige nu, set fra Steppingvej med Ødis Sø i baggrunden.

ØDIS: Efter mange udfordringer undervejs er det nu lykkedes at komme så vidt med byggeriet af Ødis Søpavillon, at bestyrelsen håber, at en officiel indvielse kan finde sted søndag den 17. november.

– Status på byggeprojektet er desværre, at vi endnu en gang er løbet ind i udfordringer, og det betyder, at vi nu håber, med en vis forsigtighed, at indvielsen kan finde sted søndag den 17. november, fortæller næstformanden for ØBIF, Ødis Lokalråd, Niels Hjort Knudsen til Fællesavisen.

Næstformanden for ØBIF, Ødis Lokalråd, Niels Hjort Knudsen.

Det har været et meget omfattende projekteringsarbejde på konstruktionen af en krævet ståltrappe, der skal give adgang til taget, der nu senest har forsinket byggeriet.

– Den ny ståltrappe kræves af sikkerhedsmæssige årsager, og det har i denne forbindelse været nødvendigt med yderligere beregninger af trappen med henblik på forstærkning. Trappen skal i princippet kunne bære 20 – 25 personer. Vi forventer nu, at montagen af trappen kan starte først i november, fortæller Niels Hjort Knudsen videre. Og han understreger, at den seneste udfordring med trappen ikke kommer til at belaste økonomien, som anslås til i omegnen af fem millioner kroner.

Næstformanden oplyser videre, at tømmerarbejdet skrider frem helt som planlagt:

– Det er et meget omhyggeligt team, der arbejder på bygningen, og et meget fint arbejde, der udføres. Og der er allerede sat lys på bygningen, hvilket giver et nyt spændende kig fra Steppingvej.

Idé og streg fra tegnestuen Mejeriet

Pavillonen opføres efter ide og streg fra Tegnestuen Mejeriet i Kolding, og opførelsen sker netop lige tæt ved Steppingvej i landsbyens sydvestlige udkant på et sted, hvor udsigten til Ødis Sø med sit rige fugleliv kan nydes fuldt ud.

Lokalrådet vil, ifølge Lokalbladet for Ødis, senere udsende en officiel indbydelse til indvielsen, som Lokalrådet, som nævnt, håber kan finde sted søndag den 17. november.

Fem års ihærdigt arbejde

Det hele er skabt efter fem års forudgående ihærdigt arbejde af lokale ildsjæle. Det første spadestik til byggeriet kunne tages den 22. februar 2024. Pavillonen er tænkt som et samlingssted for hele Ødis Sogn. Det håbes, at foreninger, skolen, børnehaven og dagplejere, plejehjem og sogneforening bliver en fast del af stedet.

Udover et tekøkken og toilet vil pavillonen nemlig blive indrettet med et stort rum, der kan bruges som mødesal, foreningslokale, sanglokale og samlingssal m.m.

Udsigt fra taget

Fra taget vil der være udsigt med plancher om naturen, dyrelivet og kulturlandskabet ved søen, som blev genskabt i 2003 i et godt samarbejde mellem det daværende Vejle Amt, lokalbefolkningen og egnens landmænd.

Det kan videre fortælles, at pavillonen også tænkes anvendt til at nyde en medbragt frokost og til arrangementer, såsom Skt. Hans bål, fællesspisning, foredrag, intimkoncerter, børnefødselsdage, familie- og seniorudflugter. Og udenfor bliver der bålplads, hvor der fx kan grilles pølser og andet godt for smagen.

/seb

Se også