Længe leve 1. maj – i midtbyen
LÆSERBREV:
Fagbevægelsen har gjort noget godt for os alle, uanset om vi røde, gule, sorte eller blå, og det fejrer vi 1. maj.
Og fejringen har de senere år skabt liv i midtbyen. Jeg og SF finder det helt uforståeligt, at Venstre, DF og de Konservative på det netop afholdte byrådsmøde forbød 1. maj og den folkefest, den også er, at bruge Borchs gård.
Borchs gård, der blev omlagt for at kunne rumme store arrangementer og skabe liv i midtbyen.
Liv i midtbyen var en del af vores fælles budgettekst med Venstre. ”Vi vil understøtte transformationen fra købestad til mødestad.” Og i den bæredygtigheds-politik, der præsenteres på et borgermøde 6. november, hedder det, ”at vi vil fremme et styrket fokus på social bæredygtighed, hvor alle mennesker får muligheden for at udvikle sig i bidraget til fællesskabet og demokratiet og være sammen om at løse samfundets udfordringer.”
FH (fagbevægelsens hovedorganisation, red.) og fagbevægelsen har være med til at samle og skabe fællesskaber og været med til at udvikle vores samfund og løse nogle af de der enorme store udfordringer, samfundet har stået i. Og vi står med nogle udfordringer stadigvæk i nogle erhverv, hvor det kniber med arbejdstageres rettigheder. Jeg tror, det er omkring 90 % af Danmarks befolkning, der er eller har været lønmodtager, så alle har egentligt nydt godt af, at vi har en fagbevægelse.
Det kan undre, at 1. maj ifølge Venstre skal flyttes til Rådhuspladsen. For netop de erhvervsdrivende omkring pladsen klagede over Summerbeat, fordi de ikke samtidig kunne have udeservering og derfor så sig nødsaget til at lukke på dagen. Derfor var vi nogle, der ønskede at flytte arrangementet til Borchs gård. Nu risikerer Venstre ved at flytte 1. maj, at der igen er restauratører, der ser sig nødsaget til at lukke.
Det er for mig at se ikke særligt liberalt.
Jørn Chemnitz, SF
Byrådsmedlem og formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget.
Ejstrup Vang 6,
6000 Kolding.