Sag om separering i Vamdrups kloakanlæg trækker i langdrag

VAMDRUP: En sag om en alternativ løsning for separering af overfladevandet fra spildevandet i Vamdrups kloakanlæg trækker åbenbart i langdrag.
Kort fortalt handler det hele om at få så meget af overfladevandet fra byens hustage og gader skilt ud fra spildevandet i byens kloak anlæg, før det når frem til rensningsanlægget.
Det plejer traditionelt at ske ved, at man erstatter det gamle anlæg helt med to nye adskilte systemer. Et for spildevandet og et for overfladevandet. Men det er både en dyr og meget besværlig løsning.
Efter hvad Netavisen-Lokal erfarer handler forslaget fra BlueKolding om en hidtil ukendt og uprøvet løsning for separering i kloakanlæg. Forsyningsselskabet foreslår nemlig, at man i Vamdrup ikke udskifter gamle anlæg, men kun forbedrer det på udsatte steder med såkaldte fodringer, og så fortsat bruger anlægget primært kun til afledning af spildevand.
Bag forslaget ligger hensigten ved at benytte den alternative løsning Fra BlueKolding kan langvarende og generende opgravninger i byens gader og stræder begrænses.
Kræver hjælp fra
byens grundejere
Men skal det lykkes, kræver det hjælp fra byens grundejere. De skal nemlig i så stor udstrækning som muligt så selv skille sig af overfladevandet på egen grund, gennem godkendte nedsivningsanlæg (faskiner) eller regnbeder, før det løber ud i det offentlige kloaknet.
Grundejere, som måtte vælge denne løsning, vil så blive kompenseret med et passende kommunalt tilskud.
Det oplyses, at årsagen til man finder det nødvendigt at skille overfladevandet fra spillevandet i byens kloakanlæg skyldes, at det kniber for byens rensningsanlæg at håndtere mængden af både og spildevand – og ikke mindst den forventede stigning i mængden af overfladevand. /seb