Günther Jensen er den nye direktør på hotellet

– Her kan vi tage os af hver enkelt gæst, forklarer den nye hoteldirektør, der hellere vil være blandt gæsterne end sidde på kontor. Og som 50-årig har han masser af energi.

Den nye hoteldirektør på Brødremenighedens Hotel, Günther Jensen, er allerede i fuld gang med at køre det hæderkronede, historiske hotel i Christiansfeld.

Hans forgænger, Finn Taul, måtte desværre stoppe efter ganske kort tid, og så kunne Günther heldigvis springe til i en fart.

– Det spændende ved dette hotel er det historiske, siger Gunther, mens vi nyder en kop Cappucino i kælder-restauranten.

Den gamle bygning, som stammer helt fra byens grundlæggelse i 1773, er blevet flot renoveret de seneste år.

Et hotel med sjæl

Hotellet rummer bl.a. Den Blå Sal og Kongesalen, hvor så mange historiske møder har fundet sted. Ovenpå er der 18 værelser med kongelige navne efter de prominente personer, der har overnattet her.

– Stedet her har sjæl og atmosfære. Der er historie og noget at fortælle. Jeg havde en jobsamtale på Sønderborg Strand og på Alsic. Det er to fine, men stereotype steder. De er bare ”banket op”, mens Brødremenighedens Hotel jo er en del af byens historie. Her er jeg lidt gammeldags, indrømmer Günther.

Brødremenighedens Hotel blev opført i 1773 som gæstgivergård (”Gemeinlogi”) for menighedens venner og måtte allerede i 1778 udbygges. Egentlig hoteldrift begyndte i 1854 med den nye hovedvej. Brødremenigheden forpagter hotellet ud. På det sidste har man dog ansat en direktør til at drive hotellet.

Masser af erfaring

Günther Jensen har faktisk arbejdet hele sit voksne liv indenfor hotel- og restaurations-branchen.
– Ja, jeg er født i Herning, men boede derefter i Rødekro, da min far rejste til Tyskland. Min far var tysk, og det er derfra, jeg har mit fornavn.

Jeg begyndte som tjener og blev udlært i 1998 på Badehotellet i Hjerting, Esbjerg. Og jeg arbejdede også på Munkestuen i Esbjerg. Men så startede en kammerat et messe-firma op, og der var jeg så med igennem tre år, hvor vi lavede forbrugermesser.

I 2007 byggede vi Compass Congress Center på 4400 kvm. ved motorvejen i Rødekro.

På Kløver Es

– Jeg var flyttet tilbage til Rødekro og blev nu selvstændig i otte år med Kløver Es i Hellevad. Et lille hotel med en sød historie. Men efter 8 år måtte jeg lukke ned. Jeg havde 2.700 arbejdstimer om året og en børnefamilie, fortæller Günther Jensen. Lukningen skyldtes især en fejlslagen satsning på at betjene de håndværkere, som skulle bygge Apples datacenter ved Kassø.

Under Sejlet

Günther blev nu eventchef på Compass.

– Men så kom corona-tiden, og centret blev lavet om til test- og vaccine-center. Så det blev en meget stille og kedelig periode. Og det kunne jeg ikke holde til. Jeg havde nærmest læst hele internettet, før jeg tog hjem, bemærker Günther med et smil.

Han skiftede derfor til et job på restaurant Under Sejlet i Aabenraa. Ejeren havde også Hotel Hvide Hus, som skulle ombygges, og herefter kunne Günther blive hotelchef her. Men det trak ud med byggeriet.

– Jeg havde da et supergodt job, men i min alder har jeg masser af energi, så jeg kunne ikke gå og vente i syv år på, at det blev til noget. Vi aftalte i venskabelighed, at jeg stoppede, fortæller Günther Jensen, der kun er fyldt 50 år.

– Jeg regner med, at jeg stadig har mindst 15 aktive år tilbage.

På Benniksgaard

– I stedet kom jeg ned på Hotel Benniksgaard i Rinkenæs som FB-chef. Dvs. man står for al forplejning og drikkevarer samt indkøb og sammenkøring af tjenere og køkkenet.

Benniksgaard består af en oprindelig gård med 46 værelser. Man har også købt efterskolen og lavet den om til anneks med 63 værelser. Og så er der 110 værelser på Danhostel m.m. i Sønderborg.

Ejeren Mads Friis fyldte 70 år i maj og stillede mig i udsigt, at jeg kunne blive den nye hotelchef. Men i november kom der desværre nogen og købte hotellet, beklager Günther.

De nye ejere skiftede også navnet til det uhistoriske Sivgården i stedet for at beholde det gamle slægtgårds-navn med rødder til den dansk-tyske tid.

Spot-deals tager livet af hotellerne

De billige spot-deals, som man kan købe på nettet, er ikke længere så populære på hoteller og kroer, som de er hos kunderne.

– Spot-deals var godt engang, men det er de ikke mere. Det er blevet et marked, hvor man skal underbyde hinanden, og det har hotelbrancen slet ikke råd til for øjeblikket.

Her på Brødremenighedens Hotel har man allerede afskaffet disse deals, for dem kan man ikke tjene penge på, når man kun har 18 værelser. Hvis vi havde haft 80 værelser, så kunne vi drive stordrift på dem.
Men jeg vil nu også gerne have kontakten og have mulighed for at sætte gæsterne i højsædet.

Afslappet by og positiv opbakning

– Jeg har nu mødt en hel del af de erhvervsdrivende, og det var en super oplevelse. De ønsker ligesom jeg, at hotellet kommer til at køre rigtig godt. Og så synes jeg, det er så dejligt afslappet her. Selvfølgelig kan vi skynde os, når vi har travlt, men der er også tid til at gøre noget andet indimellem. Og personalet er et super positivt lyspunkt. De hjælper hinanden. Vi har en italiensk køkkenchef, som er en dygtig kok. Så vi glæder os til at se, hvad han kan fremtrylle. Vi vil gerne sætte fokus på lokalbefolkningen og håber, vi kan få dem til at komme ind og spise og holde deres fester her. Til efteråret regner vi også med at arrangere månedlige smørrebrøds-aftener med lækre snitter til en rimelig pris. Men lige her og nu er det jo turisterne, vi skal fokusere på. Og vi skal have udviklet nogle produkter, hvor de kan spise en frokost til en lavere pris end i dag.

Familiemenneske

Günther bor fortsat i Aabenraa med sin familie, og han synes ikke, det er noget problem at køre den lille tur. Han tager endda jævnligt den gamle hovedvej for hyggens skyld.

Han er gift med Inge på 26. år. Og de har to børn på 19 og 21 år. Datteren er receptionist, og sønnen har været i gang med tjeneruddannelsen, men sprang til McDonalds, hvor han også får en meget grundig uddannelse. Ikke så meget i gastronomien, men i økonomien, som også er vigtig, hvis man vil begå sig i restaurations-branchen i dag.

Se også