Cykelryttere fra Trekantområdet indsamlede 1,5 millioner til syge børn

Og sønderjyder indsamlede 1,3 millioner kroner med Team Rynkeby.

Motionscyklisterne samlede i alt 25,4 millioner ind til syge børn.

Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har i år indsamlet 25,4 millioner kr. til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Næsten 1,3 millioner kr. er indsamlet i Sønderjylland. Næsten 1,5 er indsamlet i Trekantområdet.

Mens Jonas Vingegaard jagtede sin tredje Tour de France-sejr på de franske landeveje i sommer, trillede 1.200 gulklædte motionscykelryttere fra Team Rynkeby i et lidt mere menneskeligt tempo fra Danmark mod Paris.

Turen markerede afslutningen på et års træning og indsamlingsaktiviteter for deltagerne, og nu har Team Rynkeby Fonden så også gjort regnskabet op og kan i år sende 25.398.700 kr. videre til Børnecancerfonden og Børnelungefonden, som hver får 12.699.350 kr.

Så meget kom der ind lokalt

Steffen Juncker, landechef for Team Rynkeby Fonden.

Heraf er 1.476.418 kr. indsamlet af deltagerne på det lokale Team Rynkeby i Trekant-området Kolding, Fredericia og Vejle. Andre 1.280.908 kr. er indsamlet af deltagerne på Team Rynkeby Sønderjylland.

– Det er et fantastisk flot resultat, der er realiseret i en tid, hvor konkurrencen er blevet stadigt større, og hvor erhvervslivet mange steder sidder lidt tungere på sponsormidlerne end tidligere, siger Steffen Juncker, landechef for Team Rynkeby Fonden i Danmark, og fortsætter:

– Når det alligevel er lykkedes at rejse så mange penge, er det et udtryk for den enorme dedikation og et ønske om at gøre en forskel. Og så har vi naturligvis også gjort det en del gange før, så vi ved, hvad der virker, når det handler om at rejse penge, siger landechefen.

Tættere på mål

Hos Børnecancerfonden er direktør Marianne Nielsen dybt taknemlig for den indsats, som de gulklædte motionscykelryttere har gjort for de kræftsyge børn.

– Jeg ved, hvor meget Team Rynkeby-deltagerne har investeret af deres tid og kræfter i denne sag, og det rører mig dybt. Deres imponerende indsats gør det muligt for os at finansiere livsvigtig forskning, som giver håb til de ca. 200 børn, der hvert år får kræft i Danmark, siger hun.

– Selvom vi har gjort store fremskridt, er vi stadig langt fra målet om at sikre, at alle børn ikke blot overlever, men også får et liv uden senfølger. Denne støtte bringer os tættere på det mål, og for det er vi dybt taknemmelige, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Dybt taknemlige

Ann Leistiko, direktør i Børnelungefonden, supplerer:

– Vi er dybt taknemlige for hver eneste indsats og for hver kilometer, som hver enkelt Team Rynkeby-deltager har tilbagelagt i kampen mod lungesygdomme hos børn. Det giver håb til de børn og familier, der lever med disse kritiske lungesygdomme. Med midlerne kan vi fortsætte med at løfte livsvigtig forskning og behandling, siger Ann Leistiko.

Sådan begyndte det

Team Rynkeby blev stiftet i 2002, da 11 medarbejdere hos juicevirksomheden Rynkeby Foods besluttede sig for at cykle til Paris for at overvære afslutningen på Tour de France i Paris.
Siden har projektet spredt sig til otte lande og havde i år 2.600 deltagere.
Gennem årene har Team Rynkeby indsamlet 773 millioner kr. til børn med kritisk sygdom.

Se også