Fra oktober må hunden slippes løs og lege i strandkanten

Fra 1. oktober til 31. marts må hundene slippes løs på stranden. Men det må ikke være til gene for mennesker eller dyr.

Fra den 1. oktober må hunden igen løbe løs på de danske strande. Agria Dyreforsikring opfordrer dog til, at du kun slipper hunden løs, hvis du – altid – kan kalde hunden til dig.

Nu er sommerhalvåret officielt slut, og det betyder bedre plads til andre badegæster end de tobenede på de danske strande.

– Stranden har masser af spændende dufte og indtryk, og det er et herligt sted for hunden at få brugt både hoved og krop. Og det gavner hunden med variation i gåtursmiljøet, siger Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring.

– Det er vigtigt, at du stadig har fuld kontrol over hunden, og at du altid kan kalde den til dig. Også de ellers fredelige og velopdragne hunde har et naturligt jagtinstinkt, så deres ekstremt gode hørelse pludselig kan svigte totalt, siger Lotte Evers.

Løse hunde kan stresse det vilde dyreliv. Men nu, hvor yngletiden er forbi for vilde fugle og dyr, tillader Naturstyrelsen, at du lader hunden løbe uden snor på langt de fleste danske strande – men kun hvis din hund ikke er til gene for sine omgivelser eller risikerer at forvolde skade på personer eller andre dyr.

– Det er ikke alle, der er lige så begejstrede for din hund, som du selv er. Overraskende mange danskere er faktisk angst for hunde. Og din hund behøver ikke at hilse på alle de hunde, den møder på sin vej; faktisk er der mange hunde, der er bange for andre hunde. Derfor er det en god tommelfingerregel altid at kalde din hund til dig, når du spotter andre på stranden.

– Husk også altid at samle op efter din hund: Dels for at minimere spredning af sygdomme, og dels fordi det bare er god stil. Og husk, at posen skal i skraldespanden – plastikken skal ikke ende i naturen.

Se også