Taps slap for bump på landvejen i sidste øjeblik
Kommunen glemte at spørge beboerne langs vejen, hvad de synes om at få anlagt forstyrrende bump. Men en henvendelse til formanden for Plan og Teknik stoppede projektet, som nu skal undersøges igen.
– Der er ingen her i Taps, der er blevet spurgt, siger Kai Eskelund, som er bestyrelsesmedlem i Taps By- og Idrætsforening.
– Vi så i avisen, at der var vedtaget en bevilling i udvalget til bumpe i Taps. Og pludselig kom der skilte op, og der blev tegnet med kridt på asfalten, så vi kunne se, hvor bumpene skulle være. Det hele skulle gå i gang i mandags, fortæller Kai Eskelund.
Beboerne i nr. 107, Anita, Lisa og Jimmy Fries-Alstrup, kunne nu se, at det sydlige bump skulle ligge lige før deres hus, som har gavl tæt på landevejen.
– Tusindvis af biler skal over bumpet hver dag, og ca. 40 busser om dagen (Bus 134 og X-bussen) samt lastbiler fra Arla og andre virksomheder. Så det vil jo blive meget generende for beboerne, forklarer Kaj Eskelund.
Taps By og Idrætsforening henvendte sig herefter til formanden for Plan og Teknik, Jakob Ville. Herefter har de beboere, der har klaget, fået besked fra kommunen om, at man ”tager en runde mere”, hvor mulighederne undersøges og beboerne spørges.
Nødvendigt bump?
– Kommunen siger, at I har klaget over, at biler og motorcykler kører for hurtigt gennem Taps?
– Ja, det er også et problem. Og politiet har ofte trafikkontrol, hvor mange bliver taget for at køre over 50 km/t. Og vi har heller ikke noget imod, at der gøres noget. Men det behøver ikke være bump. Det kunne måske være en chikane, nogle lys og et fodgængerfelt længere nede, hvor børn og ældre skal over vejen. Man kunne også flytte byskiltet, så bumpet kunne ligge et andet sted, hvor det ikke generer beboerne, siger Kai Eskelund.
Allerede da sagen blev vedtaget i udvalget, stemte Molle Lykke Nielsen, Hejls, imod. Han skrev også et læserbrev imod beslutningen i sidste øjeblik, som bringes på side 6.