Andreas Schou med i verdens-turnering
Absolute Horses-rytteren fra Tågerup knokler videre mod EM og OL. Han er nu sikret start ved en række internationale stævner i ridebanespringning.
Andreas Schou fra Absolute Horses på Tågerup hviler ikke på laurbærrene efter den flotte femteplads med hesten Darc de Lux ved World Cup-finalen i ridebanespringning i Omaha i USA i påsken.
Han har allerede været til stævner i Belgien og Frankrig med andre heste end Darc. Men flere store opgaver venter.
Sikkerhed for at få lov at starte til en række stævner med verdens bedste ryttere og en usædvanlig mulighed for at have en klar plan for årets stævner er baggrunden for, han har sagt ja tak til at være en del af holdet Istanbul Warriors.
Holdet har en plads i Golden Champions League/Golden Champions Tour, der nok er verdens største serie af ridestævner. Der holdes 16 stævner rundt om i verden og sluttes af med en superfinale i Prag, hvor vinderne fra de 16 afdelinger mødes.
– Det er fantastisk at sikre sig plads ved nogle af verdens bedste stævner, forklarer Andreas Schou. Jeg ville i kraft af min plads på verdensranglisten kunne få lov til at stille op til nogle af dem, men den plads er usikker. Hvis jeg er uheldig og rider nogle klasser, hvor jeg får fire fejl for en nedrivning, så rykker man hurtigt ned på listen.
Andreas er nummer 42 på den seneste verdensrangliste, hvor 50 er grænsen for en invitation.
Stævneplan
Han finder det også fantastisk, at han nu med ro kan se frem mod EM, der holdes i Italien først i september, og kæmpe videre for en plads ved OL i Paris i 2024.
– Det er specielt, at jeg allerede nu kan have stævneplanen klar for Darc, forklarer han. Efter World Cup finalen fik han fire ugers pause. Nu følger Global Champions League-stævnerne i Madrid 12. til 15. maj, Cannes 8. til 10. juni og Paris 23. til 25. juni.
Det er ejeren af holdet, der fordeler stævnerne mellem rytterne, og der følger flere til Andreas.
Golden Champions League er en holdkonkurrence, hvor 16 hold kæmper, men hvor rytterne samtidig individuelt kan kvalificere sig til Golden Champions Tours grand prix-klasse. Hvert hold består af seks ryttere. Mindst en skal være under 25 år.
Hvert hold må stille med tre ryttere og seks heste til hver afdeling. To ryttere starter i første runde, og i anden runde er det muligt at bytte ud – både heste og ryttere. Det gælder om at kvalificere sig til finalen i Riyadh. De bedste herfra kommer til slutstævnet i Prag.
Klarer man sig godt i holdkonkurrencerne – er mellem de bedste 35 ryttere – så kommer man med til den individuelle grand prix.
Der dystes om rigtig store præmier ved disse stævner, og det koster mange penge at stå som ejer af et hold.
Tyrkisk holdejer
Det er en rig tyrkisk familie, der har købt pladsen til holdet. Den driver et stort hestecenter – Carpe Diem – i Holland. Selv om holdet hedder Istanbul Warriors og ejeren er tyrkisk, er det ikke et tyrkisk hold.
Derin Demirsoy, Omer Karaevil og Efe Siyahi stiller op for Tyrkiet, Andreas Schou for Danmark, Abdel Said for Belgien og ungrytteren Johanna Beckmann for Tyskland.
I øvrigt er det Carpe Diem, der har købt en af Andreas’ topheste, Independent, som han nu kommer på hold med.
– Det er dygtige ryttere, jeg skal ride sammen med, siger han. Og det viser, at ridesporten er blevet mere og mere global. Tidligere var alle de gode ryttere fra Europa og USA, men de andre lande gør en stor indsats for at komme med i toppen. Der er et stykke endnu, men de er på vej. Det er også godt for forretningen Absolute Horses på denne måde at præsentere sig rundt i hele verden.
Det er dog ikke kun stævnerne med Istanbul Warriors, der står på Andreas’ stævneplan. Han er med på det danske landshold til Nations Cup i Uggerhalne i Nordjylland 24.-28 maj og i St. Gallen i Schweiz 1.-4. juni. Her regner han med at starte på hesten I Know.