Det før så flotte Hotel Lunderskov ser ud til at forfalde

Ny ejer ville omdanne hotellet til ungdomsboliger, men intet er sket...

Den gamle flotte bygning, tidligere Hotel Lunderskov, står som et vartegn i et område i byen, som netop nu gennemlever en forskønnelseskur. Men borgere i byen er bange for at bygningen går i forfald. (Foto: sebro-press).

LUNDERSKOV: Mange borgere i Lunderskov er bekymret for fremtiden for byens gamle flotte hotel. De er bange for, at bygningen kan komme til at virke som et øjebæ midt i et område, hvor kommunen er i fuld gang med forskønnelse.

Borgerne er urolige, fordi den gamle flotte bygning hører til som vartegn i byens midte. Og fordi det tilsyneladende kniber med vedligeholdelsen. Det sker nemlig intet synligt i den retning. 

Bygningen henstår stort set urørt siden den sidste hotelgæst forlod bygningen, før hotellet gik konkurs i 2012. 

De to indgangspartier til det tidligere hotel står fortsat tillukkede ubenyttede hen. Det har de gjort, siden den sidste gæst forlod hotellet.

Og foran facaden gøres der ikke rent. Det flyder med gamle visne blade fra sidste efterår – blandet med ukrudt.

Ingen ved noget

Avisen har talt med flere af bygningens nærmeste naboer. De er alle sammen bekymrede for bygningens fremtid. Men på spørgsmålet om de ved noget om fremtiden, lyder svaret næsten samstemmende: 

– Nej, vi ved ikke noget – og vi hører intet!

Det gamle bygning ligger på adressen Storegade 1, byens hovedgade og lige ved jernbanestationen – midt i et område, som i øjeblikket gennemgår en større forskønnelseskur, der lige er afsluttet på hovedgaden og forsætter nu med pladsen foran banegården. 

Skiftende ejere

Bygningen blev forandret til sin nuværende form i 1906 til hotel i en hastigt voksende stationsby. Og som sådan virkede den, indtil den daværende ejer gik konkurs. 

Siden har bygningen haft skiftende ejere. Først en bank. Derefter en virksomhed i Lunderskov, som benyttede de indvendige lokaliteter som bosted for udenlandske arbejdere.

Det seneste, der er hørt officielt om ejerskabet, er, at den pågældende virksomhed har solgt bygningen til et investeringsselskab, som skulle have adresse i Esbjerg.

Ungdomsboliger 

Herfra udmeldte ejeren i 2018, at bygningen inden udgangen af 2020 ville være forvandlet til at rumme femten moderne indflytningsklare ungdomsboliger, beregnet for studerende på uddannelsesinstitutionerne i Kolding. Siden er der intet meldt ud.

Men tilsyneladende er planen om indretningen af ungdomsboliger ikke realiseret. Naboer omkring bygningen har i hvert fald ikke bemærket nogen unge komme til og fra bygningen. De mener, at der stadig bor udenlandske arbejdere i det gamle hotel.

Hvad nu?

Avisen ville gerne have spurgt de nuværende ejere af bygningen, som formentligt fortsat er investereringsfirmaet i Esbjerg, om planerne for bygningens fremtid. Men det lykkedes ikke at få kontakt inden deadline.                       /bro

Se også