Mener salgsbod på havnen i Hejlsminde er uretfærdig

Fra havnepladsen i Hejlsminde – den nye salgsbod ses til venstre i billedet.
(Foto: sebro-press).

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

HEJLSMINDE: Det er åbenbart ikke alle, der er begejstret over en ny salgsbods ankomst til havnepladsen i Hejlsminde. I hvert fald har kommunen modtaget to klager – eller som kommunen kalder det: henvendelser – vedrørende bodens placering.

Avisen her kunne forleden fortælle, at en ny salgsbod har indtaget havnepladsen med salg hver weekend i lavsæsonen og i højsæsonen for badelivet hver weekend. Fra boden langes der softice, burgere, pølser og meget mere over disken.

– Klager vil jeg ikke kalde det, men jeg kan kun bekræfte, at vi har modtaget to henvendelser. Hertil kan jeg kun sige, at som udgangspunkt er kommunen venlig stemt over for nye salgsboder ikke alene i Hejlsminde, men også andre steder udvalgte steder rundt om i kommunen.

Kommunens holdning er, at man ønsker at skabe mere liv og aktivitet på udvalgte steder, siger sagsbehandleren, Torben Aalby Nielsen, fra Kolding Kommune til avisen.

Han oplyser videre, at indehaveren af salgsboden i Hejlsminde har fået de nødvendige tilladelser fra kommunen, men gældende for indeværende sæson og under forudsætning af, at lovgivning og bestemmelser for området overholdes.

Begge klager – eller henvendelser – vedrørende den nye salgsbod på havnen i Hejlsminde går på, at bodens tilstedeværelse er uretfærdig overfor de faste forretninger på havnen og i dens nærhed.

I øvrigt er det blevet lettere at foretage sig noget på havnen i Hejlsminde. Det skyldes, at strandbeskyttelseslinjen med en ny lov er rykket længere væk fra selve kysten i små udvalgte havne rundt om i landet, netop med henblik på at skabe mere liv.

Se også