LM Wind Power går ud med røde tal

Massefyringer, omskoling og omstrukturering angives som en del af årsagen.

På billedet ses et udsnit af LM Wind Powers næsten nye fabrikskompleks i Lunderskov – som stort er blevet overflødigt efter udflytning, massefyringer og omstrukturering. (Foto: sebro-press).

 

LUNDERSKOV: Vingeproducenten LM Wind Power har for regnskabsåret 2020 røde tal på bundlinjen. Det handler om et minus i omegnen af en halv milliard kroner.

Virksomhedens ledelse har forklaret, at massefyringer på koncernens afdeling i Lunderskov er en del af årsagen. Omstrukturering og omskoling har i denne forbindelse kostet kassen. En gang var virksomheden Lunderskovs absolutte fyrtårn. Og alt tegnede lyst. Der blev bygget en helt ny fabrik med mange gode arbejdspladser.

Nedturen – i hvert fald i Lunderskov – startede med, at hovedkontoret blev flyttet til Kolding. Derefter blev rigtigt meget af produktionen af møllevinger gradvist flyttet ud til fabrikker i udlandet. Tilbage i Lunderskov blev kun et ret beskedent testcenter – i dag kaldet teknologicenter – og mange store, nye tommer produktionsbygninger, som nu for en stor dels vedkommende lejes ud.

I dag er aktiviteterne i byen kun en skygge fra tidligere storhedstider. Udmeldingen om virksomhedens økonomi fremgår i årsberetningen for 2020, hvor der samtidigt gives udtryk for håbet om bedre tal i regnskabsåret 2021 netop med baggrund i omstruktureringen.

LM Wind Power blev grundlagt i 1940 under navnet Lunderskov Møbelfabrik (LM). Efter produktionen af møbler blev der slået over i glasfiber. Det blev til en tid med produktion af campingvogne, og siden blev der fulgt op med produktion af populære folkebåde i glasfiber. Og så blev det til vinger til vindmøller.

Af kendte navne bag LM kan nævnes Ejner Lorentzen, Aage Skouboe og Flemming Skouboe – alle med solide rødder lokalt i Lunderskov. Og i dag hører familien Skouboe til blandt landets rigeste med 1,6 milliarder kroner i værdi. Virksomheden LM Wind Power er i dag en del af amerikanske General Electric (GE) – en af verdens største koncerner inden for teknologi og service. Selskabet beskæftiger på verdensplan omkring 40.000 ansatte.

Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)

Se også