Millioner på vej til betrængte foreninger

Der skal være genforeningsfest i Sjølund. (Foto: sebro-press).

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

KULTUR: Der er allerede udbetalt pæne beløb i kommunale kroner til betrængte foreningers slunkne kasser – men nu er der mange flere på vej.

Indtil nu har kommunen støttet udvalgte foreninger med samlet 250.000 kroner. Men nu har kommunen meldt ud, at der snart slippes yderligere to millioner kroner løs til det gode formål.

Pengene skal komme fra en ny pulje, hvorfra betrængte foreninger og klubber med videre kan søge om støtte til medfinansiering af fx events, der er planlagt i 2021. Og denne gang kan der støttes med helt op til 200.000 kroner pr. arrangement.

Det er meningen, at de nye kommunale støtte-kronerne skal medvirke til at sætte gang i den indtjening i foreningerne, som er gået i stå sammen med corona’en i form af aflyste stævner og fester, faldende medlemstal og dermed manglende indtægter.

15 foreninger har

fået støtte

Indtil nu har ialt 15 foreninger rundt om i kommunen allerede modtaget støtte fra den tidligere pulje på 250.000 kroner.

Blandt dem er flere lokale foreninger og klubber. Jordrup Borger- og Forsamlingshus har fået 10.000 kroner til fejring af forsamlingshusets 90-års jubilæum. Skanderup-Hjarup – Gelballe 25.000 kroner til fælles by, dyst og byfest. Sjølund Idrætsforening har modtaget 20.000 kroner til genforeningsfest, og Lejrskov Biltræf 10.000 kroner et arrangement for ældre biler.

Og så har Arena Syd i Vamdrup fået 15.000 kroner i støtte til at festligholde, at cykelløbet Post Nord Danmark Rundt går gennem byen.

Se også