Bechmann: Nu skal det handle om familien – og min skov

Bent Bechmann har bl.a. været borgmester i Lunderskov kommune.

Af Svend Erik Brodersen
Journalist (DJ)

LUNDERSKOV: – Nu skal det handle om min familie – og min skov. Det er slut med tillidserhverv og den slags. Det er ord fra Bent Bechmann i Lunderskov – tidligere borgmester, byrådsmedlem, amtsrådsmedlem og meget, meget mere.

Torsdag aften, 30.09.21, er der generalforsamling i Lunderskov Lokalråd, og her er Bent Bechmann medlem af bestyrelsen. Men når mødet er slut, er det også slut for Bent
Bechmann. Han har forud for mødet bebudet sin afgang. Og så skulle det også være helt slut med tillidserhverv:

– Jeg synes, det er på tide, at det slutter. Jeg fylder 80 år den 10. november, og har de seneste snart 50 år siddet i et utal af bestyrelser, kommissioner og råd med mere. I fremtiden – den jeg har tilbage – skal det handle om min familie, mine børn, børnebørn – og min skov, siger Bent Bechmann.

Og er der en person, som virkelig har været med i meget, så er det Bechmann. Toppen har nok været som borgmester i 18 år for den nu nedlagte Lunderskov Kommune. Det blev til fire en halv periode. Og han har også været medlem af Vejle Amtsråd og byrådet i Kolding.

Bent Bechmann, som nu vil nyde sit otium på en ny måde, er politisk konservativ og han er også religiøs – med måde.

Som borgmester i Lunderskov blev han valgt ind på en tværpolitisk borgerliste. Og på spørgsmålet om, hvorfor nu kun fire en halv periode, som borgmester, fortæller han:

– Da jeg snød Venstre i kampen om, at blive borgmester, så syntes jeg, at jeg skyldte partiet at give borgmesterkæden videre til Venstre. Og det blev så Hans Peter Andersen fra Jordrup, de fik æren at bære kæden den sidste periode af Lunderskov Kommunes historie:

– Men indrømmet, det er godt nok noget, jeg siden har fortrudt. Ikke at Hans Peter Andersen fik kæden. Havde jeg vidst, at der lå kommunesammenlægning lige om hjørnet, ville jeg nok være blevet og forhandlet sammenlægningen med Kolding igennem, lyder det.

Han elsker at trave rundt ude i naturen og i sin skov:

– Skoven har jeg sammen med min gode ven ejendomsmægler Hans Thomsen her i Lunderskov.

Skoven ligger nord for Lunderskov. Nærmere betegnet mellem Vorbasse og Bække ved Fitting.

– Og da jeg nu elsker naturen, hvad er så bedre end at færdes i skovens stille dybe ro, siger manden, som nu med udtrædelsen af bestyrelsen for Lunderskov Lokalråd på torsdag lægger sine tillidshverv på hylden.

Blå bog

• Født 10. november 1941 i Esbjerg, men vokset op i Bogense.

• Gift med Karen, fire børn og ti børnebørn.

• Ridder af Dannebrog.

• Medlem af Lunderskov Kommunalbestyrelse 1982-2001.

• Borgmester i Lunderskov Kommune 1984-2001.

• Medlem af Vejle Amtsråd 1990-2006.

• Medlem af Kolding Byråd i to perioder fra 2006 og det samme i regionsrådet. Begge steder som konservativt valgt.

Se også