Knas i planerne om et nyt multicenter i Lunderskov

Det er disse to bygninger – til venstre Lunderskov Hallen og til højre det tidligere rådhus – der skulle være bygget sammen i et samlet multicenter, men som nu hænger i en tynd tråd. (Foto: sebro press).

Af Svend Erik Brodersen
Journalist (DJ)

LUNDERSKOV: Der er åbenbart knas i planerne for etablering af et stort multicenter i Lunderskov. Og det betyder, at centret nu hænger i en tynd tråd.

Avisen erfarer, at der pludselig er dukket et alternativt projekt op, bragt til torvs af bestyrelsen for den selvejende institution, Lunderskov Hallen, som også er udpeget som tovholder for det ellers planlagte multicenter.

Lunderskov Hallens bestyrelse vil nu tilsyneladende ret overraskende hellere investere et større millionbeløb fra kommunen – sammen med opsparede midler – på en udvidelse og udbygning af den bestående Lunderskov Hallen – i stedet for at putte millionerne i en nybygning med formålet at kæde byens tidligere rådhus sammen med Lunderskov Hallen til et samlet, stort multicenter.

Problemet med halbestyrelsens idé er bare, at den kolliderer med, at Lunderskov Lokalråd har forhandlet sig frem til med Kolding Kommune, at det kommunale tilskud skulle øremærkes til netop den nye tilbygning – og ikke til en udvidelse af Lunderskov Hallen.

Sagen har skabt problemer også internt i lokalrådet. En ændring i projektet er tilsyneladende ikke ligefrem lokalrådets kop te. 

Umiddelbart før lokalrådet forleden skulle holde sin årlige generalforsamling meddelte to medlemmer af rådets bestyrelse pludselig, at de ikke ville modtage genvalg på  generalforsamlingen på grund af inhabilitet. De var nemlig samtidig medlem af Lunderskov Hallens bestyrelse.

Udmeldingen kom dog på så sent et tidspunkt, at lokalrådet ikke, ifølge vedtægterne, kunne nå at vælge to nye medlemmer på generalforsamlingen. 

Derfor må der nu en ekstraordinær generalforsamling til for at få to nye medlemmer lovligt valgt til bestyrelsen. Datoen er endnu ikke offentliggjort.

Det nye multicenter i Lunderskov er tegnet af Tegnestuen Mejeriet i Kolding og oprindeligt anslået til at koste i omegnen af 39 millioner kroner. Senere er projektet tilpasset til en anslået udgift på 11 millioner.

Der er indtil nu samlet omkring tre millioner kroner ind til projektet blandt byens borgere.

Se også