En Rema butik i Lunderskov hænger i en tynd tråd

Det er på denne grund ved Shell – med tillæg fra et kommunalt ejet område ud mod Hovedvej 32, at Rema 1000 er interesseret i et nyt supermarked. (Foto: sebro-pres.)

Af Svend Erik Brodersen
journalist (DJ)

LUNDERSKOV: Rygterne om et snarligt Rema 1000 supermarked i Lunderskov hænger lige nu i en tynd tråd. Rema 1000 længe har vist stor interesse for placering af en ny butik på en grund ved Shell-tankstationen på Reinholdt Bakke i den nordlige del af byen, men der er ikke plads nok.

Rygterne om et Rema 1000 supermarked i Lunderskov er nu opstået, fordi butikskæden har spurgt ind til Kolding Kommune om køb af noget kommunalt ejet areal ved Reinholdts Bakke. Det er sket, fordi der ikke er plads nok på selve Shell grunden.

Og at sagen er dukket frem offentligt lige nu, hænger sammen med, at et måske kommende Rema 1000-supermarked i Lunderskov blev bragt til torvs i forbindelse med valgkampen, forud for det netop overståede kommunalvalg.

Ejeren af grunden ved tankstationen med tilhørende kiosk og vaskehal på adressen Reinholdts Bakke 62-64 i Lunderskov, Christian Wolter, bekræfter over for avisen, at der i et stykke tid har været og stadig er forhandlinger i gang med Rema 1000 om køb af et areal, som ligger i tilslutning tankstationen mod nord, men at det kniber med, at det kan blive stort nok til både supermarked og det krævede antal parkeringspladser:

– Rema 1000 er også interesseret i at erhverve et stykke af et kommunalt areal, som ligger mellem os og Hovedvej 32, men det har kommunen hidtil vægret sig ved at sælge. Og derfor hænger sagen lige nu i en tynd tråd, siger Christian Wolter til avisen.

Han fortæller videre, at kan der komme noget ud af forhandlingerne med Rema 1000, er det planen, at kiosken og vaskehallen ved tanken også skal indgå i en eventuel handel, således at kun selve Shell tankanlægget bliver tilbage.

Det er dog ikke første gang, at en supermarkedskæde forsøger sig i Lunderskov og netop på omtrent samme sted. Efter kæden Kiwi for nogle år siden lukkede sin forretning på Kongsbjerg var Netto langt fremme planer om at rykke ind i de ledige bygninger efter Kiwi. Men det blev opgivet på grund af pladsmangel. Og fordi en gasledning lå i vejen for en udvidelse af den tidligere Kiwi-butik, opgav Netto planerne i Lunderskov:

Christian Wolter fortæller, at Netto også dengang viste interesse for en placering på det areal, som Rema 1000 nu har kig på, men måtte også opgive på grund af for lidt plads:

– I dag kræves der mindst 1200 kvadratermeter butik til et supermarked og mindst 85 p-pladser, og for at det kan lade sig gøre her kræves der mere jord, end vi kan tilbyde. Derfor er Rema 1000 stærkt interesseret i at købe et stykke tillægsjord hos kommunen, fortæller Christian Wolter, som håber, at der kan komme en handel i gang mellem kommunen og Rema 1000.

Se også