Hanna Andresen: Vi skal alle Å Æ Cykel lørdag d. 2. juli

Cykelsponsor-løb i Sjølund dagen før Tour de France.

Patrick er glad for, at hans tegninger er blevet anerkendt. Foto udlånt af ”Kultur og Børn”


Dagen før Touren, den 2. juli, afvikles et cykelsponsorløb i Sjølund. ”Å Æ CYKEL Sjølund” kaldes det.

Hanna Andresen fortæller, at håbet på sigt er at indsamle 500.000 kr. I skrivende stund har man samlet 250.000 kr sammen. Så selvom man er halvvejs, er der et stykke vej endnu.

Pengene skal alle gå til et idræts- og aktivitetsområde ved multiarenaen med ikke mindst et legetårn.

Ildsjælen Hanna Andresen er med i foreningen Kultur og Børn i Sjølund-Hejls-Hejlsminde.

Tanken er, at voksne og børn forsøger at samle ind. De skal have fat i måske en bedstefar, en onkel eller en nabo, som vil give en skærv i forbindelse med at der bliver cyklet løs om lørdagen.

Samtidig kører der en konkurrence på Sjølund-Hejls Skole om eksempelvis at være den klasse, der har flest deltagere, eller den klasse, der samler flest penge ind.

Cykelløbet begynder og ender ved Sjølund Multiarena og har to strækninger, en på 1,8 km til voksne og en på 1 km til børn.

Kunstprojekt

I uge 22 løb et kunstprojekt af stabelen på Sjølund-Hejls Skole.

”Vi vil gerne give børn mulighed for at udtrykke sig gennem kreativitet i det offentlige rum,” fortæller Hanna Andresen.

Foreningen ”Kultur for Børn” arbejder for dette mål med aktiviteter i Hejlsminde, Hejls og Sjølund.

Patrick fra 5. klasse på Sjølund-Hejls skole har tegnet en række satire-tegninger over temaet ”Cykelsponsorløb skaffer nyt Legetårn.”

Klassekammeraterne og andre elever fra skolen var med, da Patricks tegninger i uge 22 blev overført til og malet på en 12 meter lang udendørs væg ved Sjølund Multiarena under vejledning fra multikunstner June Alison.

Kvinden trækker læsset på denne tegning af Patrick.

Finurlige tegninger

Det er blevet til en række sjove og meget farvestrålende malerier, der alle har en fælles streg, skabt af unge Patrick.

”Jeg kan rigtigt godt lide tegningen af tre mennesker på en cykel,” fortæller Hanna.

”Drengen foran med en slags champagnebrus-is, og manden bagerst med et glas vin har ingen pedaler. Det er det kun kvinden i midten, der har. Så hun må trække det store læs,” ler Hanna.

På et af de andre malerier ser man en ældre kvinde, der inviterer til cykelsponsorløb. ”Det skal vist forestille mig,” afslører Hanna.

Det er således ikke kun Touren om søndagen, der bør vække opmærksomhed. Dagen før vil man forsøge at komme et skridt tættere på opførslen af det højt ønskede legetårn, der kommer til at stå i selskab med multiarenaen, skolen og Vejstrup Kirke.

Alle vil have adgang til området, og allerede nu kan man jo nyde den flotte kunstvæg med de mange farvestrålende og sjove malerier.

Hanna Andresen oplyser, at ”Å Æ CYKEL Sjølund” er blevet til for midler fra Kolding Kommunes KVIK Pulje, salg af Kultur for Børns skrabelodder, Hans og Ingrids Jensens Fond og Hviids Fond.

Hanna Andresen beskrives som lidt af en ildsjæl i Sjølund lokalområde. Indtil sygdom tvang hende til at stoppe i 2017, var Hanna leder af værestedet Gademix i Kolding.

Børnene blander farver med kunstneren June Alison. Foto udlånt af ”Kultur og Børn”
Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.