Jan fra Lunderskov har 50 års erfaring fra Bygma Kolding

Jan Christiansen har været i samme virksomhed i 50 år!

 

I mandags, den 1. august kunne Jan Christiansen fejre intet mindre end 50 års jubilæum i Bygma Kolding!

”Jan er meget loyal og pligtopfyldende. Han er et stort aktiv som ”vidensbank” især inden for værktøj og elværktøj,” fortæller butikschef Tommy Ravn. Tommy Ravn er Jans nærmeste leder, og de har arbejdet sammen i mere end 25 år.

Kom i lære allerede som 16-årig

Jan betjener i dag primært håndværkskunder, men har i sin tid været hele vejen rundt.
Han kom i lære som 16-årig i det, der dengang hed Grønborg Tømmerhandel i Kolding. Det blev senere en del af Bygma.

”Jeg har aldrig fortrudt, at jeg lyttede til min far, da han syntes, at en læreplads i byggebranchen var det rigtige,” fortæller Jan og fortsætter, ”jeg havde en rigtig god læretid, hvor jeg sideløbende gik på handelsskole fire dage om ugen.”

Med tommestok på rejse til Sverige

Det er også blevet til et praktikforløb på et savværk i Boden i Nordsverige. Jan kom rejsende med en tommestok i hånden for at kunne blive genkendt af savværkets direktør, der kom for at hente ham på stationen i en lille svensk flække.

Jan kunne efter tre måneder rejse fra savværket med en stor viden om forarbejdning af træ.
Efter afsluttet læretid tog Jan med Søværnet til Grønland som en del af sin værnepligt.

50 gode år

Jan kan tænke tilbage på 50 gode år i samme virksomhed med gode kolleger og højt til loftet og mange gode kunder. Én opgave står tydeligere frem end de mange andre. Jan blev nemlig på et tidspunkt udset til at vælge værktøj til fire forskellige væresteder i Kolding.

”Det var en sjov og spændende opgave at være med til at definere de opgaver, brugerne af stedet kunne løse med forskellige typer værktøj,” fortæller han.

Bor i Lunderskov

Privat bor Jan sammen med Lisbeth i Lunderskov, hvor han selv er født og opvokset. Han har ikke selv børn, men kan glæde sig over, at Lisbeth har tre voksne sønner og nu også et barnebarn.

I sin fritid har Jan yderligere en opgave for sin arbejdsplads, da han spiller firma-bowling for Bygma i Kolding. Også krolf i den lokale klub bliver der tid til – og her er Jan holdkaptajn for et 3. div. hold.

Hædret på scenen

Jan er en ud af ca. 2.600 ansatte i Bygma Gruppen, som er den største danskejede leverandør til byggeriet. De ansatte fordeler sig på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden.
For nylig blev Jan hædret på scenen ved Bygma-koncernens store nordiske koncernfest for de mange medarbejdere.

Se også