35-årig mand fra Sjølund fik dom for tæt forfølgelse af udrykningsbiler

CHRISTIANSFELD/SJØLUND: Ved Retten i Kolding kostede det en 35-årig mand fra Sjølund ved Christiansfeld en betinget fængselsdom og frakendelse af kørekortet blandt andet fordi han havde tæt forfulgt to udrykningskøretøjer gennem Kolding, skriver jv.dk.

Dommen lød på 60 dages betinget fængsel, 80 timers samfundstjeneste og frakendelse af førerretten til bil i halvandet år.  Det mest alvorlige i anklageskriftet var, at han havde i bil tæt forfulgt to biler fra Kriminalforsorgen, under udrykningskørsel.
Undervejs havde han både kørt bilen på en måde, så han var til fare for mennesker og ting på vejen, der risikerede at blive torpederet.
Først kørte han med høj hastighed ind foran Kriminalforsorgens biler ved Kolding Åpark – altså på vejen ved Retten i Kolding, og i krydset ved Kolding Åpark og Østerbrogade kørte han over for rødt for at følge kriminalforsorgens biler, som på tidspunktet havde tændt for blink og horn tændt i et forsøg på at ryste forfølgeren af sig.
Det fik dog ikke manden fra Sjølund til at opgive. Han fortsatte sin kørsel og tvang udrykningskøretøjerne til at fortsætte deres kørsel ad Jens Holms Vej – et bebygget område med tæt trafik. Undervejs kørte han også venstre om et helleanlæg og fortsatte sin forfølgelse af udrykningskøretøjerne over for rødt lys og mod kørselsretningen og venstre om endnu et helleanlæg.
I Retten mente han, i følge jv.dk, at det slet var ikke ham, der havde kørt bilen.  Men det havde dommeren ikke meget tiltro til. For indkaldte vidner genkendte den 35-årige mand som føreren af bilen.
Han blev endvidere også i sagen dømt for flugt fra politiet og ved senere anholdelse at være besiddelse af euforiserende stoffer som kokain.
Den 35-årige mand overvejer nu, om han vil anke sagen til landsretten. /sebro

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.