Lagkagehuset i Vamdrup vil bekæmpe madspild

Lagkagehuset på Nørregade i Vamdrup.

MADSPILD: Lagkagehuset har i syv udvalgte forretninger testet salg af lykkeposer med overskydende bagværk via madspilds-appen Too Good To Go, og Lagkagehuset på Nørregade i Vamdrup har været med.

Lagkagehuset fortæller i en pressemeddelelse, at testperioden har været så stor en succes, at huset nu permanent bliver tilknyttet To Good To Go-appen og dermed ruller konceptet ud til alle koncernens forretninger i hele Danmark.

– Vi har i flere år haft et betydeligt fokus på at undgå madspild. Derfor arbejder vi konstant på at blive mere præcise i at møde vores kunders efterspørgsel, også til de kunder, som kommer sidst på dagen. Da vi bager frisk brød og laver kager hver dag har vi naturligt produkter tilovers, når vi lukker. Men vi har en ambition om at sikre, at disse produkter ikke går til spilde. Samarbejdet med Too Good To Go er endnu et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition, siger Jason Cotta fra Lagkagehuset.

Hos Too Good To Go’s siger den danske landechef, Heidi Boye, at der har været ekstremt høj efterspørgsel hos Lagkagehuset blandt Too Good To Go’s brugere:

– Lagkagehuset er virkelig populært blandt vores brugere, så derfor er jeg selvfølgelig meget glad for, at vi nu kan byde dem velkommen i appen. Der er ingen tvivl om, at vi med dette samarbejde kommer til at sætte et seriøst præg på madspildsudviklingen inden for bagerbranchen. Og det er tiltrængt. Brød og kager udgør cirka tyve procent af det samlede danske madspild, hvilket er spild af penge og ressourcer og et stort miljøproblem, lyder det fra Heidi Boye.

De deltagende forretninger inden for Lagehuset vil hver dag udbyde mellem fem og ti lykkeposer, og der bliver to varianter at vælge mellem. Prisen pr. pose er 39 kroner og indholdet  svarer til en værdi af ca. 120 kr.

/bro

Se også