LM flytter ikke fra Lunderskov

Møllevinge-virksomheden LM Wind Power på Vingen i Lunderskov har et stort bygningskompleks i Lunderskov, hvor godt 15.000 kvadratmeter står tomme som følge af en tidligere omorganisering af produktionen.

LUNDERSKOV: Virksomheden LM Wind Power har ingen planer om at flytte flere aktiviteter væk fra fødebyen Lunderskov. De afkræfter således rygterne om, at virksomheden måske var helt på vej væk fra fødebyen.

Avisen har hos LM Wind Powers hovedsæde, som nu ligger i Kolding, spurgt ind til virksomhedens nuværende status og fremtid i Lunderskov. Der er reageret med følgende svar på mail:

»Som en del af omstruktureringen sidste år, blev nogle af vores aktiviteter, såsom form-produktion på vores Lunderskov-fabrik lukket. Det har resulteret i, at nogle af lokalerne er blevet ledige, og der er en løbende proces i gang for at finde en lejer til disse.  Vi har stadig en stor tilstedeværelse i Danmark med cirka 400 ansatte, og her spiller vores aktiviteter i Lunderskov en stor rolle. 

Vi sætter pris på medarbejdernes indsats i disse faciliteter, samt stedets historiske betydning for vindindustrien i Danmark og globalt,« lyder det.

Base for test og udvikling

Om virksomhedens status efter omorganiseringen og lukningen sidste år, som kostede omkring 200 arbejdspladser i Lunderskov, lyder det:

»Lunderskov er hjemstedet for vinge test, laboratorier, vores vindtunnel og udviklings faciliteter, og vi vil fortsætte med at investere og styrke vores teknologi og produktudvikling i Lunderskov. 

En bæredygtig løsning til vindmøllevinger er den næste store udfordring for vindindustrien, og vi er stolte af, hvad vores medarbejdere i Lunderskov – og på tværs af vores virksomhed – gør for at bidrage til branchens tilgang«.

På forespørgsel om, hvor mange der pt. er beskæftiget i Lunderskov, lyder svaret:

»Da vores ansatte samarbejder meget på tværs af afdelinger, er det svært at sætte et præcist tal på Lunderskov. 

Vi har medarbejdere, der arbejder nogle dage i København, nogle i Kolding og nogle dage i Lunderskov. Generelt er der ca. 400 ansatte i Danmark, og vi har mange der arbejder i Lunderskov«, lyder det.

Og så gives der nogle eksempler på, hvilke aktiviteter, der er gang i øjeblikket på virksomheden på Vingen i Lunderskov. 

Her nævnes vingetest, laboratorier, vindtunnel og faciliteter for udvikling.

LM og lokalsamfundet 

LM Wind Power betyder rigtig meget i lokalsamfundet. Virksomheden er født og opvokset i byen, og har gennem mange år skaffet brød på bordet til mange familier i Lunderskov.

LM står nemlig oprindeligt for Lunderskov Møbelfabrik. Der skrives, at virksomheden blev grundlagt i 1940. Fra møbler er produktionen går via små campingvogne, LM folkebåden og til møllevinger.

Især tre personers navne knytter sig til virksomheden. Det er oprindeligt møbelfabrikant Ejnar Lorentzen, glasfibermanden Aage Schouboe og sønnen Fleming Schouboe.

Tidligere omtalte vi, at reorganisering og lukning af produktion i Lunderskov betød, at store lokaler blev overflødige. De nu udbudt til leje.  

 Udlejningen er lagt i hænderne på ejendomsmæglerfirmaet Engel & Volkers Commercial i Kolding, og der tale om virkelig store bygninger.

I annoncen for udlejningen kan blandt andet læses, at lejemålet omfatter to store bygninger på Vingen1 i Lunderskov på samlet 14.154 kvm. Det handler om en tidligere produktionshal og en bygning, hvor der nu er en stor kontorafdeling med mange kontorer, samt kantine med tilhørende køkken til rådighed. Lejeprisen er fastsat til 437.671 kr. for begge bygninger.

/bro

Se også