Nyt lægehus er lejet ud på forhånd – til én læge

Fysioterapeuter og andre læger blev pludselig koblet af projektet efter to års drøftelser.

Fysioterapeuterne Flemming Jakobsen og Mette Nørbo Rasmussen bliver i Kongensgade 18, Christiansfeld.

En enkelt lægepraksis har lejet hele det kommende lægehus. Og dermed ser idéen om et fælles hus med flere læger og andet sundhedspersonale ud til at falde lidt til jorden.

Før kommunalvalget lovede politikerne, at Christiansfeld skulle få et lægehus. Af forskellige grunde besluttede politikerne, at lægehuset skulle opføres på en forurenet grund, hvor Q8 benzinstationen havde ligget. Det trak også ud med nedrivingen og oprensningen af jorden for forurening. Og pladsen, hvor det nye lægehus skulle ligge, står stadig ubebygget.
Nu fortæller fysioterapeut Flemming Jakobsen, Christiansfeld, at han efter to års venten er blevet koblet af projektet.
Hele det kommende lægehus er nemlig på forhånd lejet af MediCare i København, som også driver lægeklinikken på Lysestøbervej (tidligere brødrene Hertels klinik).
– Vi havde jo regnet med, at det skulle være et fælles hus for byens læger og sundhedspersonale, siger fysioterapeut Flemming Jakobsen.
– Vi blev indbudt i 2018 og var allerede fra det 2. møde klar over, at der faktisk ikke var plads nok. Vi har hele tiden sagt, at vi havde brug for godt og vel 150 kvadratmeter, så der også var plads til et træningsrum.
Jeg tror ikke kommunen var klar over, at der skulle bruges så meget plads, når vi var flere sammen.
Udover Flemming Jakobsen og hans kollega Mette Nørbo Rasmussen handler det om byens læger: Olga Abdi, MediCare (Hertels klinik), Hung Lee (tidl. Hanne Christensens klinik).
– Vi kunne kun få noget plads på 1. sal med skrå vægge. Men det dur ikke, siger Flemming Jakobsen.
– Vi har aldrig selv fået tilbud om at leje det, før vi fik at vide, at MediCare lejede det hele. Man har hele tiden talt om, at vi skulle være 4-5 om det – ellers ville projektet ikke blive til noget.
Men bortset fra det, så tror vi da, det er godt for byen, at der kommer et lægehus. Og de har da gjort det rigtigt godt i lægehuset på Lysestøbervej, tilføjer Flemming Jakobsen.

Det forkerte sted?
– Har kommunen valgt det rigtige sted til et lægehus?
– Jeg kan godt frygte, at der bliver trafikproblemer. I forvejen kunne både vi og læge Olga Abdi godt bruge nogle parkeringspladser.
– Mange borgere giver udtryk for, at det tidligere Netto i Lindegade 56 ville være mere velegnet, fordi det er på 600 kvm i ét plan, og der er gode p-forhold…?
– Dér ville i hvert fald være plads til flere læger og sundhedspersonale, og det kunne formentlig også udvides, siger Fl. Jakobsen.
Henri.

Se også