Danæg totalopkøber stort finsk æggefirma

Danæg er den ledende koncern på æg-markedet i hele Norden.

Virksomheden Danæg i Christiansfeld fylder godt op med sine mange bygninger i industriområdet i byens nordlige del. (Foto: Sebro-press).

CHRISTIANSFELD: Koncernen Danæg i Christiansfeld har købt yderligere 76 procent af det finske æggefirma Munax OY. Det betyder, at Danæg er blevet eneejer af det finske firma, idet man i forvejen ejede 24 procent af firmaet.

I forbindelse med opkøbet skriver Danæg i en pressemeddelelse, at hermed fastholder og udvikler virksomheden sin position som markedsledende på det nordiske marked for æg.

Danæg-koncernen har igennem de seneste fem år været medejere af det finske selskab, som i perioden har haft en positiv udvikling.

– Vi er igennem de senere år kommet tæt på Munax, og har lært det finske ægmarked rigtig godt at kende. Vi vurderer, at vi med opkøbet af Munax kan øge vores generelle eksport og samtidigt komme til at spille en endnu større rolle – ikke bare i Finland, men i hele Norden, udtaler koncern-chef, Jann Dollerup Vig Jensen.

Munax OY omsætter for 45 millioner euro årligt og har i dag omkring 100 ansatte. Virksomheden er i dag markedsledende i Finland inden for både detail- og food service.

– Opkøbet af Munax passer perfekt ind i vores samlede strategi, hvor vi netop har fokus på at vækste i Norden blandt andet gennem opkøb af udvalgte virksomheder, udvikling af nye innovative produkter samt styrkelse af eksporten ud af vores hjemmemarkeder. 

Vi ser derfor meget frem til at integrere Munax yderligere i vores koncern, lyder det videre fra Jann Dollerup Vig Jensen.

Munax OY vil fremadrettet fungere som et selvstændigt selskab i Danæg-koncernen, og den nuværende ledelse fortsætter uændret.

/bro

Se også