Så er der igen liv i butikkerne i Christiansfeld

Nedlukningen har vist, hvor død byen bliver, når butikkerne må lukke, siger handelsstandens formand, Lotte Præst.

Maria fra handelsstandsforeningen viser de to slags muleposer, som nu kan købes i de fleste af byens genåbnede butikker – til kun 10 kr. stk.

– Vi er meget glade for, at vi igen kan åbne butikkerne. Desværre er det ikke alle erhverv, der må åbne, men vi må glæde os over det, vi kan for tiden. 

Det siger formanden for Christiansfeld Handelsstandsforening, Lotte Præst, som også driver Martensens Boghandel.

– Corona-nedlukningen har virkelig vist, hvor død en by bliver uden handelsliv. Så derfor håber jeg, at de lokale i fremtiden husker at støtte op om det lokale handelsliv. 

De erhvervsdrivende har fortsat spekulationer ovenpå den hårde nedlukningstid, hvor mange af dem ingen indtægter har haft. Men de glæder sig nu til at se kunder i butikkerne igen, siger formanden.

Muleposer med
»mojn å æ feld«

I forbindelse med den nye poselov, hvor tynde gratis poser blev forbudt, opstod der en idé i byens handels-liv, om at investere i nogle festlige christiansfelder muleposer, som også turisterne kunne tage med hjem.

Muleposerne er nu med til at markere den glædelige genåbning. De fåes med to tekster »Christiansfeld« og »mojn o æ feld« – desuden er det markeret, at byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Poserne sælges til kun 10 kr. stk. i:

Anemonen 

Det Gamle Apothek 

Gittes Mode

Honningkagehuset

Juel Nielsen Optik

MENY

Martensens Boghandel

Morgenstjernen

Sønderhave Sko

SMUKSAKK

Xocolatl

Henri.

Se også