Møllesøen er nu droppet som regnvandsbassin

Møllesøen ved Drabæks Mølle i Lunderskov er droppet som regnvandsbassin. Nu skal overfladevandet ledes ud i å-systemet via alternative løsninger. (Foto: sebro press).

LUNDERSKOV: Møllesø-en ved Drabæks Mølle ved Lunderskov er droppet, som et kommende forsinkelsesbassin for regnvandet fra byens tage, gader og stræder.

– Ja, jeg kan kun bekræfte, at Møllesøen nu er helt ude af billedet som kommende regnvandsbassin. 

Vi har fundet andre løsninger for opbevaringen af overfladevandet med henblik på forsinket udledning ud til det åbne å-system, fortæller projektleder, civilingeniør Trine Dam Larsen fra Blue Kolding til avisen.

Møllesøen ved Drabæks Mølle var ellers oprindeligt, udset som et stort samlet bassin for overfladevandet i forbindelse med det omfattende kloakprojekt i Lunderskov. Det har til formål at skille spildevandet fra overfladevandet i to separate kloaksystemer, før det ledes til henholdsvis rensningsanlægget i Vamdrup og ud til det åbne å-system.

Flere bassiner i byen

Trine Dam Larsen ønsker dog ikke at uddybe nærmere, om grunden til at benytte den privatejede sø ved Drabæks som bassin for overfladevandet nu er droppet. Hun nøjes blot med at sige, at der er fundet andre brugbare løsninger.

Hun fortæller, at løsningerne blandt andet går ud på, at der etableres andre separate bassiner rundt om byen som erstatning for møllesøen. Blandt andet ved Storegade på en privat grund og øst for Drabæks Mølle, tæt ved det bestående å-system:

– Vi har allerede lavet nogle af disse bassiner. På Søegaardsvej er der fx lavet et underjordisk rørbassin, og der er bassiner på vej ved Mosevænget ved Skolevej og ved Slugten nær Genbrugspladsen, fortæller Trine Dam Larsen videre.

Kloakeringsarbejde
slutter i år 

Og hun understreger, at hele det omfattende kloakeringsarbejde rundt om i byen forløber efter tidsplanen:

– Dog måske lige bortsat fra en mindre forsinkelse, som skete, fordi vi løb ind i en olieforurening på Havegade/Solvænget, men problemet er løst, og nu kører det igen, forklarer hun.

Om kort tid tages der fat på opgravningen Nørregade fra Havegade helt frem til Møllegade. Og der fra efter sommerferien videre ad Møllegade til Drosselvej og Anlægsvej og Jernbanegade, oplyser Trine Dam Larsen, der forventer, at det omfattende kloakeringsarbejde i den inde by i Lunderskov, som har stået på i fem år med generende opgravninger, spærringer og omkørsler, kan afsluttes i løbet af december i år. a

/bro

Se også