500 betaler dobbelt for tv og internet

Ca. 500 husstande betaler for Christiansfeld-Nets tv-pakker UDEN at bruge kabelnettet til internet. Dvs. at de formentlig kan spare 600 kr. årligt.

Det mener i hvert Morten Paaske, som administrerer det lokale kabelnet.
– Vi kan se, at forskellen mellem antallet af TV-brugere og brugere af vores kabelnet er meget stort. Der er langt flere, der betaler for tv-pakker end dem, der betaler for internet. Og da de fleste jo har brug for internettet i hverdagen, må de betale for det hos en kommerciel udbyder, forklarer Morten Paaske.
– Vi ved også, at vores internet ligger ca. 600 kr. årligt under prisen på de store internetudbydere Stofa og YouSee. Disse penge ville brugerne kunne spare hvert år. Og samtidig ville de gøre det billigere for alle de øvrige brugere. For jo flere, vi er, des billigere bliver det. Vi skal jo ikke tjene på nettet. Vi skal bare få vores fælles antennenet til at fungere billigst muligt og bedst muligt.
Bliver vi bare 75 flere, kan priserne sænkes 10-20 kr. pr. mdr. Det er da ret vildt…, mener Morten.

Kabelnet eller fibernet
– Kan forklaringen på dobbelt-betalingen være, at kabelnettet ikke er hurtigt nok?
– Nej. Hastigheden betyder stort set ikke noget, selv om der reklameres for det. Vi taler kun om nanosekunder. Vi tester for øjeblikket hastigheder helt op til på 800 Mbit, og med andet udstyr kan vi komme helt op på 1000 Mbit.
Alle taler om fibernet, men coaxteknologien, som vores anlæg er bygget op om, kan sagtens klare behovet. 600 Mbit er stadig langt over hvad en alm. familie benytter, selv med hjemmearbejde/skole, gamere og streaming, forklarer Morten. De fleste kan klare sig med fx 200/100.

Hjælp til det tekniske
Morten tilbyder at komme ud og hjælpe husstande med at få et billigere internet. Og hvis der er tekniske udfordringer, vil Morten også gerne hjælpe med at finde og løse problemerne. Ofte kan det være nok at stramme et stik. Andre gange kan det være et kabel, der er blevet beskadiget, men det koster som regel ikke alverden at få det repareret.
Han og bestyrelsen har lagt to års arbejde i at få det lokale kabelnet i Christiansfeld, Fjelstrup, Sjølund, Stepping og Taps til at fungere optimalt. Og de arbejder hele tiden på at forbedre det.
Henri.

Se også