Covid19 lukker Gerth Th. Hansens slagteri efter 50 år

Restriktionerne i Tyskland betød stop for eksport af kød, og ejeren Peter Hansen besluttede at dreje nøglen om, mens han endnu kunne betale enhver sit.

default

Af Henri Nissen

– Jeg synes det er bedre at stoppe, mens det går godt, og man kan betale alle, hvad man skylder dem, siger ejeren af Gert Th. Hansen slagteri i Christiansfeld, Peter Hansen.

Direktør Peter Hansen er søn af slagteriets grundlægger, Gerth Th. Hansen, som for ca. 50 år siden oprettede slagteriet.

For ca. 20 år siden skulle sønnen Peter overtage efter faderen, og familien havde netop fået papirerne ordnet, da Gerth Hansen  ret pludseligt døde i 2001. Moderen Irma bor fortsat i privatboligen ved slagteriet.

I mange år har slagteriet været stor-leverandør til tyske pølsefabrikanter.

Slagteriet har været oppe på at slagte 1000 søer om ugen. Men restriktionerne imod coronaen betød, at der ikke længere blev solgt pølser på stadions og restauranter.

– Vi lå en periode helt døde i maj 2020, hvor det store Tönnies slagteri i Tyskland var lukket. De aftog alt vores kød. I løbet af nogle uger fandt vi nye aftagere, men 5-6 uger senere kunne vi alligevel ikke slagte og sælge, som vi plejede, fortæller Peter Hansen. Han lægger ikke skjul på at det bøvl, der er med myndighedernes regler og kontrol, også har været medvirkende til hans beslutning.

– Derfor besluttede jeg at stoppe med slagteriet til nytår. Jeg er kun 51 år, men det blev for besværligt.

Butikken, hvor min søster Lotte stod, fortsatte dog indtil påske, men nu er der helt lukket, fortæller Peter Hansen. 

Virksomheden havde i 2019 en omsætning på 8,5 mio. kr. og et overskud på ca. 1 mio. kr. 

Egenkapitalen lå på 8,3 mio. kr. – men det er nu et spørgsmål, hvad bygningerne kan sælges til. De egner sig bedst til en fødevarevirksomhed, da de er indrettet med kølerum osv. Alt inventar er allerede solgt, og alle de 12 medarbejdere har fået job andre steder, idet der er stor efterspørgsel efter slagteriarbejdere.

Selv har Peter Hansen fået job på Danish Crown i Holsted, hvor han har kontakten til leverandørerne. Og i stedet for søer handler det nu om kreaturer.

Se også