DM i ridebanespringning i Tågerup med tilskuere

Der var tomt på tribunen på Tågerup ved DM i fjor, da der ikke på grund af COVID-19 måtte komme tilskuere til stævnet. I år håber arrangørerne på fyldte tilskuerpladser, som oplevedes ved det seneste åbne stævne i 2019.
Foto: Absolute Horses

Af Svend Erik Brodersen Journalist (DJ) TÅGERUP/STEPPING:

Hvis du ikke lige ved det, så kan vi fortælle, at vil du se ridning i virkelig topklasse, så er muligheden der.

Det store DM-mesterskabsstævne hos Absolute Horses på Tågerup først i august bliver åben for tilskuere. I fjor var tilskuere udelukket grundet COVID- 19-restriktioner. Endvidere udvides stævnet også med en dag, da der er en ny mesterskabsklasse med, så der skal uddeles hele fire sæt medaljer. Det betyder, at der allerede er mulighed for at se heste og ryttere i aktion fra onsdag den 4. august og helt frem til søndag den 8. august. – Vi glæder os meget til endelig at mærke stemningen med publikum, siger Event Coordinator, Thea Glitrup, fra Absolute Horses, som samtidig understreger, at selvfølgelig skal almindelig, god corona-skik overholdes med afstand og håndsprit. Og så skal der også medbringes coronapas.

Nyt mesterskab

Det nye mesterskab er for U25-ryttere. Hidtil har der været DM for Senior og Agria DRF-mesterskaber for U18 og U21. Landstræner Bo K. Møller har imidlertid ønsket, at der for første gang også afvikles mesterskab for U25. U25-klassen findes allerede i dressur, og i springning er det allerede et begreb internationalt. Der er således U25-klasser til Nordisk Mesterskab, og der arbejdes også på at få det med som en del af EM.

Nikoline Dresler på Cascada havde fart på, da de vandt U18-mesterskabet i fjor. Foto : Absolute Horses

Mesterskaber lørdag og søndag

De fire mesterskaber er fordelt, så der er mesterskabsklasser både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Torsdag er der første kvalifikation for U21- og U25-rytterne. Lørdag skal begge grupper ride anden kvalifikation og i finale. Fredag skal U18 og Senior i ilden for første gang. For disse mesterskaber rides der finale søndag. Ud over mesterskaberne bliver der en Youngster-konkurrence for heste på fem, seks og syv år, som springer henholdsvis 120, 125 og 130 cm. Der lægges ud torsdag og med finale fredag.

Uden værterne

Det er 11. år i træk, der er afvikles DM på Tågerup. Men i år bliver det uden værterne, Andreas og Christian Schou. Andreas Schou er, som eneste danske springrytter, udtaget til OL i Tokyo, hvor springningen netop foregår først i august, og hans bror Christian er taget med ham til Japan.

FAKTA: Absolute Horses står for stævnet, der afvikles fra 4. til 8. august. Det foregår i Tågerup, Tågerupvej 32. Det ligger i Kolding Kommune mellem Stepping og Sommersted. Der er gratis adgang onsdag og torsdag, mens det koster 80 kr. fredag, lørdag og søndag. Et partoutkort til de tre dage fås for 200 kr.

Se også