Grænselandets sange er i fokus ved næste klassiske koncert

Her ses gruppen, som udgør Musica Ficta, som på lørdag gæster Klassisk Christiansfeld, og som fokuserer på historien. (Presse foto).

CHRISTIANSFELD: Så er der igen klassisk musik i byen. Det sker, når Klassisk Christiansfeld lørdag aften (14. 08. 21) præsenterer Musica Ficta i Brødremenighedens kirkesal med et program, som sætter fokus på grænselandets sange.
– Repertoiret er valgt, fordi 1920 blev et stort år for Danmark, ikke mindst for nationalfølelsen. Og dette gav sig også til kende i kunsten. Her ca. 100 år efter vil vi med koncerten grave os tilbage til sangene fra den gang, fortæller formanden for Klassisk Christiansfeld, Hans Erik Jensen.
Det var netop tiden, da Carl Nielsen og Thomas Laub havde udgivet deres banebrydende visehæfte. Og hvor Højskolesangbogens Melodibog udkom for første gang, stærkt præget af den politiske situation
– I 2020 fejrede Musica Ficta genforeningsjubilæet med en stor CD-indspilning af sønderjyske egnssange. Og på den findes en del sange, som stadig livligt synges i dag. Selvom vi endnu ikke helt kender deres program for koncerten i detaljer på lørdag, bliver det sange fra CD’érne live vi får at høre, fortæller Hans Erik Jensen. Det endelige program for præsenteres først i forbindelse med koncerten i kirkesalen.
Hans Erik Jensen fortæller også, at Brødremenighedens kirkesal er valgt til koncerten, fordi salen egner sig ganske fint til formålet med god akustik for netop koncerter.
Klassisk Christiansfeld er en forening, som er stiftet i 2013, og den har nu 100 medlemmer. /bro

(Se også annoncen andet steds i avisen).

Se også