Kun hatten mindede om en berømt far

Her ses den danske flaminco-danser Kirstine på scenen sammen med Rasmus Dissing.

Tekst og foto:
Svend Erik Brodersen
journalist (DJ

SKAMLINGSBANKEN: Både underholdningen og vejret var i top, da Museum Kolding/Christiansfeld søndag havde indbudt til Folkefest på Skamlingsbanken. Det kneb mere med antallet tilhørere.
Et slag på tasken – så var der »kun« omkring 150, som i det gode vejr havde fundet vej til det historiske sted. Men de fik så til gengæld en stor oplevelse.
På scenen på plænen foran det nye Besøgscenter – med en flot udsigt over et solbeskinnet Lillebælt – blev der præsenteret underholdning – synes vi – i høj folkelig klasse.
Præstationerne blev da også belønnet med langvarige klapsalver fra et i øvrigt et veloplagt publikum.
Den gode underholdning scenen sørgede Rasmus Dissing & Flamencolegenderne for – med Dissing og den danske flamencodanser Kirstine i front – flankereret godt af flamengodansere i næsten alle aldre fra Verdenshøjskolen.
Og kun hatten ledte tankerne hen mod, at Rasmus er søn af den berømte visesanger, Povl Dissing. Rasmus har lagt helt sin egen stil.
Underholdningen skete i et fantastisk møde mellem den danske sangskat, sunget og fremført mesterligt af Ramus Dissing, og spansk flamencokultur i en oplevelse, som bød på musik, danse, fællessang, paella. Synd ikke flere fik denne store oplevelse med!
På grund af det ret beskedne fremmøde blev det aldrig til en rigtig folkefest – hvis det skal måles på fremmødte tilhørere. Men dem, der var der, oplevede folkelig underholdning i topklasse i en smuk blanding af god musik og sang for hver smag, kombineret af en flot udsigt i flot vejr på et historisk sted.
Bag festen søndag på Skamlingsbanken stod et vellykket samarbejde mellem Flamenco-Teatret og Verdenshøjskolen.
Sensommerens arrangementer på Skamlingsbanke startede faktisk 12. august med en anderledes aftenkoncert med titlen »72«. Det var en koncert, som også bød på musik, digte og fortælling om drømme, og som foregik i Besøgscentret.
Indslagene her var skrevet og udført af skuespilleren, digteren og sangskriveren, Karen Troldborg.

Se også