Byggeriet af nyt sundhedshus skudt i gang med spadestik

Der var mange der nåede at få fat i spaden, da det første stik i jorden blev taget til de nye Sundheds Christiansfeld. Set fra venstre er det Molle Lykke Nielsen (DF, Poul Erik Jensen (S) Yrsa Mastrup (V) borgmester Jørn Pedersen (V) Hans Holmer (SF): Foto: sebro-press).

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

– Vi vidste på forhånd, det ville blive meget dyrt at bygge på grunden her. Derfor var det en glæde, at vi politisk i byrådet alligevel i fuld enighed greb chance for at købe grunden uden at være sikre på, hvor det hele ville ende. Og glædeligt er det jo, at der også nu er kommet en samarbejdspartner på det lægefaglige område ind i billedet.

Ord fra borgmester Jørn Pedersen (V) før han, sammen med byrådsmedlemmerne Hans Holmer SF og Molle Lykke Nielsen (DF), Poul Erik Jensen (S) og Yrsa Mastrup (V), tog det første stik med den forkromede spade til det nye sundhedshus på Kongensgade i Christiansfeld, som markering for at byggeriet nu er i gang.

Som tidligere omtalt her i avisen, så bygges byens nye sundhedshus på en grund, der tidligere har rummet en benzintankstation, og derfor var meget stærkt forurenet.

Borgmesteren benyttede også lejligheden til at beklage at en lokal debat omkring husets brug og en gennemgribende og tidskrævende oprensning har forsinket projektet. Han roste, at der nu foreligger et projekt på et byggeri, som arkitektonisk passer ind i den øvrige bebyggelse i Unesco-byen:

– Men der har jo også skullet tages hensyn til, at sundhedshuset bygges i en by, hvor der ikke kun er mange turister, men hvor der også lever og arbejder folk i dagligdagen, lød det fra Jørn Pedersen. Spådommen om, at det nye sundhedshus i Christiansfeld ville blive dyrt holder til fulde stik. Omkring 23 millioner kommunale kroner forventes byggeriet at løbe op i. Huset på Kongensgade forventes klar til indflytning sommeren 2022. Det nye byggeri er tegnet af ERIK Arkitekter A/S.

Se også