Jubilæum og indvielse

Spejdercentret Lurendal som kan fejre 50- års jubilæum. (Foto: sebro-press)

Spejdercentret Lurendal fejrer 50 års jubilæum og indvier bålhytte

Spejdercentret Lurendal ved Ødis Bramdrup fejrer fredag den 10. september indvielsen af ny bålhytte, som ved fælles anstrengelser er bygget i foråret. Samtidig markeres et forsinket 50-års jubilæum, som på grund af corona’en har måttet udskydes et år.

I en pressemeddelelse fortælles, at Spejdercenter Lurendal blev grundlagt i 1970, da KFUM spejderne i Sdr. Stenderup, Sdr. Bjert, Vejstrup, Taps, Ødis, Stepping og Vamdrup sogne købte ejendommen med tilhørende 16 tdr. land jord.

Efter et års renoveringsarbejde, udført af frivillige, kunne man i foråret 1971 starte op med spejderaktiviteter på ejendommen og området. De første par år var centeret åben hver weekend, hvor spejdere kunne anmelde deres ankomst og så deltage i fælles aktiviteter – eller selv stå for aktiviteter.

 Hver enhed havde deres teltplads, hvor der ligeledes blev bygget simple hytter og større pionerings-opgaver i sommerhalvåret. I 1973 blev soveafdelingen færdig til 50 personer fordelt på 11 værelser, og dermed kunne der udføres aktiviteter hele året.

Spejdercentret er i de efterfølgende år blevet flittigt brugt til diverse divisions-arrangementer, patrulje-kurser og som samlingssted for lokale spejderenheder for en weekend eller afholdelse af sommerlejr.

Det hedder videre i pressemeddelelsen, at i flere år havde Lurendal også polske børn på besøg i sommerferien, hvor centret var udgangspunkt for besøg i regionens tilbud for børn og unge. Lurendal benyttes ligeledes af skole og andre ungdomsforeninger, som nyder den unikke natur, der er på området eller benytter muligheden for at sove i en af centrets sheltere.

I gennem årene er der sket ændringer i ejerforholdene, som afspejler spejderaktiviteten i området. I dag er det Sdr. Stenderup, Sdr. Bjert, Ødis, Stepping, Vamdrup, Hjarup og Christiansfelds enheder, der vælger bestyrelsen for centret.

Bestyrelsen har ansvaret for at vedligeholde og udbygge rammerne for spejder og fritidsaktiviteter på centret, og der er løbende foretaget forbedringer for at opfylde tidens behov. Nyt tag, isolering og renovering af lokaler er større projekter udført over de seneste 10 år.

De forløbne 50 år vil blive fejret sammen med indvi-elsen af bålhytten, som er opført med støtte fra Sdr. Bjert Y’s Mens Club og Sct. Georgs Gilderne Kolding. Der inviteres til åbent hus arrangement til begivenheden for nuværende og tidligere spejdere, ledere og andre interesserede, hvor der vil være mulighed for at grille en pølse, lave et snobrød og få en snak med gamle spejdervenner, lyder i pressemeddelelsen. 

/bro

Se også