Aller Aqua først med kvaltetsmærkning

Aller Aqua ved Christiansfeld har som den første fiskefoder virksomhed i verden opnået at blive verificeret i CO2-mærkning af produkter.

ALLER: Onsdag d. 25. august blev en historisk dag for Aller Aqua-koncernen. Efter lang tids forarbejde opnåede koncernen at bliver verificeret af Bureau Veritas inden for CO2-mærkning af fiskefoder. Foreløbig på tre koncernens syv europæiske fabrikker. De øvrige fire følger snart efter.
Koncernen, som har afdeling i Aller (billedet), ser det som en meget stor milepæl at være først, med at kan mærke samtlige produkter, efter de EU anerkendte principper: PEFCR (Product Environment Footprint Category Rules) Feed for food-producing animals.

– Det betyder, at vi nu kan tilbyde kunder en fuld klimadeklarering på hver enkelt foderblanding. Dermed er der taget et stort skridt hen imod at kunne klimadeklarere de fisk vore kunder producerer – helt frem til forbrugeren.  Akvakulturen er allerede én af de mest klimavenlige måder at fremstille protein på, sammenlignet med andet opdræt. Vi har ønsket at skabe fuld transparens for vores kunder og omverdenen og i særdeleshed at være en del af løsningen i arbejdet med CO2-reduktion. Dette projekt gør netop dette, lyder det fra Aqua Aller i en pressemeddelelse.
– Det har været vigtig for os at blive verificeret i denne proces, hvorfor vi har bedt Bureau Veritas om at gennemgå og kontrollere vores arbejde – og det blev altså kronet med en verificering, endda helt uden anmærkninger og det er vi stolte a, siger Henrik T. Halken, Group Vice Pesident i Aller Aqua i Aller.
Pressemeddelelsen fortæller videre, at koncernen har også taget et andet vigtigt skridt i den rigtige miljøretning. Sydamerikansk soja er erstattet med regionalt produceret soja på egne europæiske fabrikker. /bro

Se også