Kendt mekaniker fortsætter som aktiv 70-årig

Han har ellers mange »afspadseringstimer« til gode.

Erling Sønnichsen foran sit værksted på Haderslevvej, hvor han har arbejdet i 29 år.

Det er snart 30 år siden, at Erling Sønnichsen i 1992 købte den daværende Texaco benzintank med værksted i Christiansfeld. Nu har han solgt butikken og benzinstationen fra til OK Benzin. Men han fortsætter med at drive mekanikerværkstedet – selv om han i september fylder 70 år.

 

– Nu skulle jeg gerne få lidt mere tid til at lave noget andet, siger den aktive mekaniker. Han lægger ikke skjul på, at det kræver meget at drive den virksomhed, som Christiansfeld Trafikcenter har udviklet sig til.

Erling kommer fra Fjelstrup. Han blev uddannet i 1971 ved Renault i Haderslev. Han har også arbejdet som entreprenør og i Arla terminalen på Tyrstrup Mejeri.

Men i 1992 tog han springet og købte Karl Henriksens værksted og Texaco-benzinstation på hjørnet af Haderslevvej og Hjerndrupvej. Året efter skiftede han leverandør til benzinstationen til DK Benzin, og da selskabet blev nedlagt skiftede han til OK Benzin i 2006.

De kommende år udbyggede han stationen med en større butik, en vaskehal og et udvidet værksted. Senere kom der også posthus til med både GLS, DAO, Bring og PostNord. Men så var det også ved at blive for meget at holde styr på. Erling besluttede derfor forud for sin 70-års dag at sælge butik og benzinstation fra til OK Benzin, som så selv ansætter folk til at passe den.

Selv koncentrerer han sig nu om værkstedet, hvor der også er nok at lave.

– Det har da været sjovt og spændende at arbejde med. Og som selvstændig har jeg jo brugt mange ekstra timer – så der er mange timer at »afspadsere«. Og det håber jeg at få gjort i den kommende tid.

Privat bor Erling sammen med Susan i et nyt hus på Hejlsmindebakken. Susan var i mange år ansat i butikken, men måtte stoppe på grund af rygproblemer. Erling har to piger fra et tidligere ægteskab.

Henri.

Se også