Andreas Schou rykker ind på verdens top-100 liste

Vores lokale springrytter kroner en travl sommer med flot 90. plads på FEIs rangliste og en tur på Æresrunden ved Royal Run.

Kronprinsen gav sig tid til at snakke med deltagerne efter løbet – og stillede også op til fotografering. Mellem Andreas og kronprinsen står Celine, og det er William yderst til højre. De tre andre drenge er Johannes, Laurits og August – sønner af Andreas’ storebror Jacob.

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

STEPPING/TÅGERUP: Vores lokale springrytter, Andreas Schou fra Absolute Horses på Tågerup mellem Stepping og Sommersted, er nu med på Top-100 listen over springryttere i hele verden. På den seneste rangliste fra FEI – det internationale ridesportsforbund – ligger han som nummer 90.

Hermed er han rykket op fra en placering som nummer 112. Og han er nu den bedst placerede af de danske ryttere, der er med på listen. De næste kommer som nummer 205, 251, 400 og derover.

– Det er først og fremmest resultatet af, at jeg har nogle rigtigt gode heste at ride på. Og det er dejligt at se, at det arbejde, vi har gjort med at ride dem op, nu viser sig på konkurrencebanerne, fortæller Andreas Schou – uden at nævne sin egen indsats som rytter.

Han har været rundt til rigtig mange stævner i Europa i år, senest EM i Riesenbeck i Tyskland – og tidligere også OL i Tokyo.

Som tidligere omtalt startede EM i år vældig godt for Andreas Schou og hesten Darc de Lux. Men to uheldige nedrivninger trak fra. Alligevel sikrede ekvipagen sig som eneste danske direkte adgang til finalen. Det endte med en 22. plads. Det danske hold blev nummer otte – den bedste placering nogensinde.

– Jeg synes resultaterne i år tegner rigtig godt for vores mulighed ved VM til næste år, lyder det fra Andreas Schou. Det bliver på hjemmebane her til lands, idet det store stævne skal holdes i Herning.

Løb Royal Run

Den travle sommer fik i øvrigt et specielt punktum, med løb ved Royal Run i København. Andreas Schou og andre OL- og PL-deltagere blev inviteret til at løbe sammen med kronprins Frederik i det, der blev kaldt Æresrunden. Det var på One Mile-ruten, som er 1,609 km.

– Det var en speciel oplevelse at få lov til at løbe sammen med kronprinsen, siger Andres Schou.

Han gjorde det i øvrigt til en familiebegivenhed, så ikke kun han selv, men også hustruen Jannike West Schou og parrets to børn, William og Celine løb med. 

Se også