Vinder-hunden Ludvig er fra Christiansfeld

Hunden Ludvig sammen med Pernille og Uwe Kulow til en af de årlige fotoseancer. Denne fra 2017. Foto: Kim Christian Hansen fra Kch-foto.

Af Kirstine Høj

Hunden Ludvig fra Chris-tiansfeld har charmeret sig ind i Maxi Zoo-kalenderen for 2022. Ejerne Uwe og Pernille Kulow er meget knyttede til deres sheetland sheepdog.

Den 6,5-årige sheetland sheepdog (forkortet sheltie) Ludvig er en fotogen og sød hund fra Christiansfeld. I juli blev han valgt som en af vinderne i Maxi Zoos årlige, landsdækkende fotokonkurrence. 

Præmien var et gavekort på 250 kroner til Maxi Zoo og et foto i årskalenderen for 2022. Gavekortet er ikke brugt endnu, men det er som regel der, at Ludvig får sit foder fra.

Hundesofa

52-årige Uwe Kulow bor sammen med sin kone Pernille og hunden Ludvig. I hjemmet oplever Ludvig megen forkælelse. Hvor mange har deres soveværelse plastret til med billeder af børnene, er der i soveværelset hos Uwe og Pernille fyldt op med billeder af Ludvig samt deres nu afdøde hund Felix af samme race. 

Uwe og Pernille har ikke børn; men de har Ludvig. 

»Vi har en lædersofa, så det skal Ludvig også have,« siger Uwe. 

Om natten sover Ludvig dog ikke i sin lædersofa, men oppe i sengen hos Uwe og Pernille.

Parret fik Ludvig, da han var otte uger gammel. Den lille Ludvig peb så meget, at han kom med op i sengen, og nu 6,5 år efter er han der stadig. 

Flere fotokonkurrencer

Uwe følger Maxi Zoo på Facebook og faldt over fotokonkurrencen. Det var første gang, at Ludvig stillede op til Maxi Zoos konkurrence. 

Årligt har Uwe og Pernille en udendørs fotoseance med Ludvig med vennen, Kim Christian Hansen fra Kch-foto, og et billede derfra blev sendt ind og valgt som vinderbillede af Maxi Zoo. I alt blev 36 hunde valgt.

Som hundehvalp stillede Ludvig op til en fotokonkurrence af Hill’s, som laver hundefoder. Her vandt Ludvig 10 x 12 kilo hundefoder. 

Hvis der dukker flere fotokonkurrencer op for hunde, er parret åbne for at lade Ludvig deltage – og forhåbentligt vinde flere præmier. 

Trofast race

Efter planen bliver Ludvig ’storebror’ til foråret. Uwe og Pernille planlægger nemlig at købe en hanhund fra samme opdrætter. Hanhunden er af samme race og under opdræt, og moren til den nye hvalp er Ludvigs halvsøster.

Dagen efter at deres gamle hund Felix var død, kiggede Uwe og Pernille efter en ny hund. Valget faldt på Ludvig, som blev hentet i Næstved. 

»Sheetland sheepdog er en trofast hunderace, der er meget knyttet til ejerne og altid vil gøre det bedste. Ludvig er glad for at se os, hver gang vi går ind af døren – om det så kun er fem minutter siden sidst,« siger Uwe.

Maxi Zoos 2022-kalender kan fås gratis i Maxi Zoo såsom i Kolding fra slutningen af i år.

Se også